АО: Организаторе не занимају паклене врућине!

Организатори Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну остали су први својој одлуци да не прекидају тениске мечеве због врућине.

Тенис 19.01.2018 | 22:20
АО: Организаторе не занимају паклене врућине!
У Аустралији је у последња два дана температура достигла 40 степени, а шестоструки освајач Аустралијан опена Новак Ђоковић рекао је да су услови током његовог јучерашњег меча са Французом Гаелом Монфисом били брутални и на ивици.

Монфис је рекао да је "умирао на терену" и да су обојица ризиковали.

Како је пренео ББЦ организатори првог гренд слем турнира у сезони навели су да су данас "били близу" примене правила о великој врућини, којим би се зауставили мечеви, али да то ипак нису урадили.

"На крају, ми смо ипак турнир на отвореном. То желимо да останемо што дуже, али и да истовремено будемо сигурни у здравље и добробит играча", навео је директор турнира Крејг Тили.

Правило Аустралијан опена се не односи само на максималну температуру, већ је комбинација температуре, влажности ваздуха и брзине ветра. Последњи пут примењено је 2014. године, када су три узастопна дана температуре прелазиле 40 степени.

Францускињи Ализ Корне су лекари мерили притисак током меча и пораза од Белгијанке Елис Мертенс (5:7, 4:6).

Хрватска тенисерка Петра Мартић рекла је да је узела лек против болова због жуљева насталих од врућине. Она је после данашњег пласмана у осмину финала рекла да је "било ружно" и да је имала среће што је играла на главном терену, где има мало хлада у који су тенисерке могле да стану током паузе измедју поена.

Навијачима је саветовано да носе капе и да се хидрирају.

Петоструки шампион Аустралијан опена Швајцарац Роџер Федерер играо је у ноћном делу програма и избегао је јуче велику врућину. Он је рекао да играчи морају да буду спремни да играју у свим условима.

"Знамо да може бити врело у Аустралији. Сећам се да смо пре неколико година имали четири дана са температуром од 40 степени, а сада су то два дана. Ово је сигурно велики изазов за све", навео је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар