Ђоковић: Играчи су као животиње...

Српски тенисер Новак Ђоковић позвао је организаторе гренд слем турнира да воде више бриге око здравља играча јер сматра да су у другом плану, иза продаје карата и бројних новчаних прихода. Ђоковић је јуче на Аустралијан опену одиграо меч против Гаела Монфиса у изузетно тешким условима и на температури подлоге од чак 69 степени.

Србија 19.01.2018 | 16:45
Ђоковић: Играчи су као животиње...
"То су били тренуци за које човек не може у потпуности да се спреми. За све постоји граница прихватљивости, треба узети у обзир здравље играча, али очигледно је то секундарно у данашњем свету, у спортској индустрији чији смо део. Примарно је да се карте продају, да се заради новац, да се телевизијским захтевима удовољи, а тек на четвртом-петом месту налази се оно шта играч мисли о свему. На неки начин смо посматрани као животиње у кавезу", рекао је Ђоковић, а преноси Спорт клуб из Мелбура.

Освајач 12 гренд слем титула, међу којима шест у Мелбурну, нагласио је да не жели да буде незахвалан јер је свестан колико му је тенис пружио, али сматра да има право да изнесе свој став.

"Финансијски јако добро стојимо и привилегован сам што се бавим спортом који волим, али имам право и сматрам да је исправно да кажем свој став у јавности. Овакви дани нешто су о чему треба да се разговара и истакну ствари које мислимо да нису коректне."

Као проблем види то што гренд слем турнири имају право да одлучују о свему, без икакве обавезе да се консултују са тенисерима.

"На турнирима који су под патронатом АТП-а другачија су правила него на гренд слем турнирима, а они имају право да донесу било какву одлуку без икакве консултације са било којим од играча. На пример, био сам информисан путем медија, као и сви остали, да планирају можда да озваниче сат од 25 секунди између поена. Мало је недостајало да и то прогурају, а да ли је неко питао играче? Није. Они имају потпуну слободу, са чиме ја имам проблем", закључио је Новак.

За разлику од претходна два меча у Мелбурну, Ђоковић сутра у 3. колу Аустралијан опена против Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа игра у вечерњем термину.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ноле

20.01.2018 05:34

Па да њима је приимарно да зараде новац као стоје и вама примарно да зарадите новац,данасњи спортисти зарадјују милионе годисње док добар део људске популације гладује... Никола Тесла који је измислио струју без које би цовецанство било у хаосу није имао сансу ни приблизно да зарадјује као неки тамо спортисти.

ОДГОВОРИТЕ