АО - Џумхур: Ово није мој најбољи тенис!

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур разумљиво, био је разочаран послије пораза од Рафаела Надала у трећем колу Аустралијан Опена, али је нагласио да ово није његова најбоља игра.

Тенис 19.01.2018 | 17:15
АО - Џумхур: Ово није мој најбољи тенис!
Први рекет свијета "почистио" је сарајевског тенисера на "Маргарет Корт Арени" резултатом 3:0 у сетовима 6:1, 6:3, 6:1 и изборио пласман у осмину финала.

Без обзира на неуспјех, Џумхур је након што су се смирили страсти послије неуспјеха да је задовољан учешћем на првом гренд слему сезоне у Мелбурну.

"Искрено, прво што желим рећи је да ми је жао што нисам успио да одиграм тенис како могу да одиграм, али на крају сам ипак свој дио посла одрадио. Прошао сам два кола у тренутку кад због повреде нисам уопште био сигуран да ћу играти на Аустралијан Опену. Направио сам преокрет на старту, па сам прошао и у другом колу, али против Надала поновићу нисам одиграо свој најбољи тенис", рекао је Џумхур.

Према његовим ријечима, очекивао је да ће се озбиљније супртставити првом рекету свијета.

"Мислим да сам изгорио у жељи за добром игром и добрим резултатом. Очекивао сам много више од себе, али тако је како је...Ово све не умањује игру шпанског тенисера, која је била на врхунском нивоу. Показао је зашто је прошле сезоне освојио два гренд слема и могу му искрено честитати на данашњој побједи".

Џумхур је истакао да му једино преостаје да извуче поуке из двобоја са шпанским тенисером.

"Мени остаје да извучем поуке и да наредни пут пружим бољу партију иако је било тренутака данас кад сам одиграо добро. Ипак, те битне поене нисамм али на концу ово није лош почетак сезоне. Кад бих прескочио прва два кола на гренд слемовима и мастерсима, приближио бих се најбољим тенисерима свијета", подвукао је 25-годишњи Сарајлија и захвалио навијачима и свима који су га подржавали.

"Ово је добар старт сезоне и окрећем се наредним турнирима", закључио је Џумхур, који ће од понедјељка остварити најбољи пласман у каријети - 28. мјесто на АТП листи.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар