Балкански класик: Судар шампиона Европе у Пиониру!

Бивши европски прваци, Партизан и Цибона, укрстиће копља у 17. колу АБА лиге.

Кошарка 19.01.2018 | 21:45
Балкански класик: Судар шампиона Европе у Пиониру!
Не цветају руже бившим европским шампионима Партизану и Цибони.

Али, ипак, боље стоје од троструког првака Старог континента Сплита, односно Босне, прве екипе која је на ове просторе донела трофеј намењен прваку Европе. За разлику од њих, који су чланови Друге АБА лиге, Београђани и Загрепчани су део елите.

"Парни ваљак" је у најбољем положају и бори се за пласман у плеј-оф. Тренутно је на петом месту и има победу мање од Морнара, исти учинак као Задар 8-8 и тријумф више од ФМП-а...

Партизан против деветопласиране Цибоне има импеартив победе.

"Наши дуели са Цибоном су кроз историју увек били занимљиви. Судар два бивша шампиона Европе увек побуђује посебну пажњу", почео је Ненад Чанак најаву великог дуела.

"Покушаћемо да наставимо низ добрих играра и да што је боље уклопимо два нова појачања. Они (Цибона) знају да играју кошарку и ако им допустимо да уведу утакмицу у њихов ритам, имаћемо пуно проблема, али судећи по томе како тренирамо, верујем да имамо добре шансе за тријумф", оптимиста је тренер црно-белих.

И играчи Партизана у оптимистичком расположењу дочекује дуел са "вуковима".

Бек Петар Аранитовић истиче да ће екипи много значити подршка са трибина и оценио да дуел из првог дела сезоне у Загребу неће имати много утицаја на меч.

"Знамо шта нам је циљ и знамо да нас до њега води само победа. И Цибона и ми смо доста променили састав у односу на први дуел, имамо нове тренере и играмо другачије. Наше игре у последње време дају нам право да верујемо у тријумф, а надам се да ћемо до њега доћи уз подршку са пуних трибина".

Утакмица између Партизана и Цибоне игра се у суботу од 19 сати у дворани "Александар Николић".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар