Агаси: Знате ли колико је тешко освојити три сета против Новака?

Андре Агаси нема сумњу да Новак Ђоковић може освоји Аустралијан Опен, истакавши још једном да са Новаком сарађује без финансијске надокнаде.

Тенис 19.01.2018 | 16:15
Агаси: Знате ли колико је тешко освојити три сета против Новака?
"За мене, не постоји начин да ја то другачије видим. Јер, неко треба да освоји три сета против њега, а то је веома тешко урадити", јасан је Новаков тренер.

Освајач дванаест Гренд Слем титула, шестоструки освајач Аустралијан Опена вратио се на терен после шестомесечне паузе, да би после сјајног издања против Американца Доналда Јанга на старту, па затим преживео паклене временске услове Мелбурна и после преокрета у четири сета елиминисао и Гаела Монфиса. 

"Опоравак није нешто око чега бринем. Новак је физичку у изванредном стању и могућност опоравка коју поседује заиста је невероватна, за разлику од мене када сам био играч. Природа му је дала такво тело, а он га чини додатно 'ефикасним' тако што улаже много труда. Граница до које тај момак може себе да гура... То је у мојим очима нешто уникатно", додао је легендарни Американац, истакавши да је врућина у ствари била предност за његовог играча, као и да не очекује да ће му правити проблеме у наставку. 

Осим нове обуће и рукава на десној руци, прво што је било приметно у Србиновој игри по повратку јесте промена покрета сервиса. 

"Ако нисте играли дуго времена, било шта што није део ваше игре може представљати изазов. Са новим покретом приликом започињања поена, у комбинацији са притиском, великим мечевима и споменуте паузе – то је било право време да се тестира, да се што пре прође кроз то, а биће само бољи како време буде одмицало".

Новака у борби за осмину финала, односно другу недељу Ози Опена, очекује окршај са Албертом Рамос-Вињоласом.

Њихов дуел отвара ноћни програм на Маргарет Корт Арени, негде после седам часова по локалном времену или од девет часова ујутру по средњоепевропском.

"Када се вратите на терен, и поред чињенице да је повреда добрим делом залечена – или је барем у тој фази да пружа минималну нелагодност – одређени мишићи нису били под оваквим напорима по три, четири сата узастопно. Управо због тога је у четвртак био одличан дан. Просто, јер ако се опорави од свих тих напора, његово тело ће брже 'памтити'".

За крај, некадашњи најбољи играч света и освајач осам титула на четири највећа турнира још једном је подвукао да са Ђоковићем сарађује

"Немам никакву личну добит од сарадње с њим, па чак ни плаћене трошкове, да будем у потпуности искрен. Уколико не могу да му помиогнем, спаковаћу се и отићи. Али, ако могу да му помогнем онда ћу то и урадити. Он је знатижељна душа, неко ко је стално у потери за истраживањем нових ствари код себе. Он и у овом делу каријере, после свега што је постигао, и даље сваког дана жели да учи и расте, што ја изузетно поштујем. Опет, потпуно искрено – не верујем да сам ја одабрао да будем део свега овога, већ верујем да сам 'изабран'. Такав сам читавог живота, пратим своје срце и светлост која ми указује на путеве у које би требало да уложим своју енергију и ја јој верује", закључио је Агаси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар