АО - Послије "пакла" освјежење: Новак - Вињолас увече!

Српски тенисер Новак Ђоковић меч трећег кола против Шпанца Алберта Рамоса-Вињоласа играће у вечерњем термину, саопштили су организатори.

Тенис 19.01.2018 | 18:15
АО - Послије "пакла" освјежење: Новак - Вињолас увече!
Ђоковић, коначно, у "нормалном" термину! Најбољи тенисер Србије меч трећег кола Аустралијан Опена неће играти по највећој врућини. Шестог дана такмичења у женском дублу Александра Крунић против Нине Стојановић

После паклене атмосфере у дуелу с Монфисом када је температура у хладу била 39 степени, а на терену и до 70, у ноћи између петка и суботе очекује се захлађење и максималних 27 степени.

Најбољи српски тенисер играће у седам сати увече по локалном времену, односно девет сати ујутру по средњеевропском.

Новак Ђоковић, за разлику од претходна два меча, у 3. колу Аустралијан Опена против Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа играће у суботу у вечерњем термину по локалном времену.

Он је због нехуманих услова у којима играју тенисери у Мелбурну, а међу којима је био и он, подигао глас, а организатори су одлучили да његов наредни меч буде од 19 часова, односно од девет ујутро по средњеевропском времену.

Дуел против Рамоса-Вињоласа биће трећи на Маргарет Корт арени, након што претходно на том терену буду одржана два меча женског сингла и један у мушкој конкуренцији.

Ђоковић против Шпанца има стопостотан учинак. До сада су одиграли четири дуела и српски ас је на сваком од њих уписао тријумф, без изгубљеног сета.

Последњи пут су се састали прошле године на Ролан Гаросу, када је Ноле славио у три сета - 7:6 (7:5), 6:1, 6:3.

Ђоковић је меч са шпанским тенисером заказао после дуела по пакленој врућини  са Гаелом Монфисом у другој рунди такмичења (4:6, 6:3, 6:1, 6:3), када је на терену измерено 69 степени Целзијуса.

Рамос-Вињолас, 22. играч света, био је бољи од Американца Тима Смичека у три сета – 6:4, 6:2, 7:6.

Србија ће у суботу имати представнике и у женском дублу и то у директном судару, јер Александра Крунић са Украјинком Катарином Бондаренко игра против Нине Стојановић и Викторије Голубић из Швајцарске.

Тај меч на програму је као трећи на терену број седам, односно после 4.30 сати, односно по завршетку два меча мушког дубла.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар