Очекује се транша ММФ-а у фебруару

Извршни одбор Међународног монетарног фонда (ММФ) разматраће 9. фебруара у Вашингтону први преглед проширеног аранжмана са БиХ, изјавио је резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди.

Босна и Херцеговина 19.01.2018 | 10:08
Очекује се транша ММФ-а у фебруару
"За очекивати је да ће након тога БиХ бити исплаћена транша у износу од 145 милиона КМ", рекао је Пароди за "Глас Српске".

Пароди је поздравио усвајање буџета за ову годину у Представничком дому Парламента Федерације БиХ и Представничком дому БиХ, истичући да се чека коначно усвајање овог документа и у Дому народа БиХ, чија је сједница заказана за 25. јануар, те у федералном Дому народа који ће данас разматрати ово питање.

"Уз буџет Републике Српске који је усвојен у децембру, фискалне политике за БиХ су на добром путу и омогућиће инвестициону потрошњу у овој години која ће повећати раст", истакао је Пароди.

Услов за наставак аранжмана са ММФ-ом био је усвајање буџета институција БиХ и ФБиХ за ову годину.

Република Српска је једина на вријеме испунила ту обавезу, усвојивши буџет у децембру прошле године.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Србуј

19.01.2018 09:33

Србуј макар сламу јео,задузуј,лази,обмањуј и пљацкај,то народ воли,зато и гласа.А ако народ посумња,одмах ред патриотизма,па ред национализма,а ако ни то не пали онда нарандзасте револуције,Сороси и страни фактори.Па испоцетка.Србовање,кредит,страни фактор,домаци издајници...А у медју времену купити дјеци по вилу у БГД или у Бецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Србуј

19.01.2018 10:32

Ста ти предлазес да мозда гласамо за Саровица .Мицу и остале И онда теби не би сметало сто се они задузују.

Name

Теско

19.01.2018 13:30

Теско је то теби објаснити,цудо сте ви црвени сектаси,ја предлазем промјене,па макар сваке двије три године,како год,страјк,буна,демонстрације...Ал једино сто не пдрзавам да од постанка Републике Српске сво владају девет( са ратним годинама)а милорад сам седамнаест,инда су сви исти,теско да вама то неко мозе објаснити,него ти по свом гурај.Само знај да це те се једном дјеца стидјети а и ти сам себе,сто ниси покусао а могао си,бице ти се теско погледати у огледало.

Name

Раде

19.01.2018 09:42

Ј..о ти м..ер своју лоповску дат цес им кредит а ми цемо да врацамо преко акциза и све сто це поскупити народе најбоље је отици из ове дрзаве која непостоји за нормалан свијет само за странацке дупелизаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.01.2018 10:17

Нице пара за изборе то је битно ЗАТО им странци И дају паре доwн би остали на ВЛАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

19.01.2018 12:29

Галами бандит лактаски пљује по западу мрцина и онда храбро мангупски позајмљује паре од њих.Дабогда ти свака марка предсједнице од ммф за љекове требала..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

19.01.2018 13:15

ТО СЕ И РАДИ ДА ШТО ВИШЕ НАШЕГ НАРОДА ОДЕ НА ЗАПАД НАШИ СЕ ЗАДУЖУЈУ РАДИ СВОЈИХ ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА .НИЈЕ ММФ НАИВАН ВРЛО ПРОРАЧУНАТ.ЊИМА ДОБРО А НАМА СВЕ ГОРЕ И ГОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

20.01.2018 08:34

Добио сам паре глупи народе. Купицу изборе. Ви цете врацати паре. Ма ста ме брига. Не мозе ми нико ниста. Имам своју полицију и криминалце који ме стите. Цркни руљо бас ме брига за тебе.

ОДГОВОРИТЕ