Имали информације о кретању Мила

Свједок сарадник на суђењу оптуженима у случају покушаја тероризма на изборни дан у Црној Гори у октобру 2016. године Саша Синђелић изјавио је да је руски држављанин Едуард Шишмаков имао све информације о кретању и обезбјеђењу бившег црногорског премијера Мила Ђукановића.

Регион 18.01.2018 | 14:06
Имали информације о кретању Мила
Синђелић је у наставку суђења у Вишем суду у Подгорици навео да му је Шишмаков показивао фотографије на којим се видјело куда се Ђукановић креће.

"Када је схватио да нећу бити дио тог дијела плана, онда је склонио те фотографије", рекао је Синђелић и додао да му Шишмаков није рекао ништа о наоружању и бројности људи из обезбјеђења Мила Ђукановића у моменту кад је одбио његов приједлог да Ђукановић буде убијен.

Синђелић је нагласио да му је Шишмаков показивао снимке из ваздуха и говорио да би требало да буде спријечено да Ђукановић оде у америчку Амбасаду или центар безбједности.

"Мени је речено да ће они заузимати државне институције под руководством Демократског фронта /ДФ/. То је требало да буде послије 11.00 часова, а пошто нисам учествовао у томе, није ми речено која је зграда, ко са ким и у колико часова", истакао је Синђелић.

Он је навео да је Скупштина Црне Горе прва зграда која је требало да буде заузета, због медијског ефекта.

Према ријечима Синђелића, првобитни план је био да ДФ контролише све, поставља људе које хоће, додавши да не зна име човјека који би требало да буде предсједник.

"Колико сам разумио, у првом плану би била кризна влада, а у другом нормална. Они би прогласили ванредно стање и увели кризну управу над државом. Ја сам то тако разумио", рекао је Синђелић.

Он је навео да је кризној Влади требало да предсједава ДФ.

Синђелић је изјавио да не би изашао никада ни пред један суд и пристао на статус свједока сарадника да није био потпуно сигуран у ДФ-ову издају.

Оптужницом Специјалног тужилаштва у случају покушаја тероризма на изборни дан у Црној Гори обухваћена су двојица руских држављана - Едуард Шишмаков и Владимир Попов, те српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужена су и три црногорска држављанина - лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Најебао си протуво

18.01.2018 13:19

Биће као из оне пјесме,Са стрзова оштра коца гледа Мило са висине како му Руси зоре и по Црној Гори шерлук чине!

ОДГОВОРИТЕ
Name

домацица 1968

18.01.2018 13:20

Засто се стално помињу дрипци? Па имамо ли ми икаквих бољих примјера, примјера рада и резултата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секула

18.01.2018 14:07

хахахаха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.19.Јануар.2018

19.01.2018 14:42

Хоћеш позвати на изборе браћу,Раму,Таћија,Харадинсја и,Стипу Месића онвам је почасни гос у,Црној Гори.Кукалати мајка,Мило.

ОДГОВОРИТЕ