Сахрањен Оливер Ивановић

Поред породице и страначких колега од Ивановића се у четвртак опростио велики број грађана из целе Србије, који су од јутрос одавали пошту убијеном политичару са КиМ

Србија 18.01.2018 | 13:55
Сахрањен Оливер Ивановић
Лидер Грађанске инцијативе СДП Оливер Ивановић сахрањен је у четвртак у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Поред породице и страначких колега од Ивановића се у четвртак опростио велики број грађана из целе Србије, који су од јутрос одавали пошту убијеном политичару са КиМ - у тишини су палили свеће и остављали цвеће.

Опело је служио владика рашко-призренски Теодисије, који је током говора рекао да је Ивановић у срцима свих оставио велику празнину.

„Он је био велики човек, храбар и патриота који се цео живот борио за правду и истину“, казао је Теодосије.

„Његова животна жеља и визија била је да Срби остану и опстану на вековним огњиштима. Никада се није штедео, ни 1999. године, ни када је међународним представницима сведочио о страдању Срба. Свуда су га с пажњом слушали. За њега је Косово било увек много више од територије и политике. Увек је мислио на унапређење живота обичног човека с обе стране Ибра. Посебно је био везан за Дечане, у којима се родио. Увек је пленио хришћанским оптимизмом. Указивао је на проблеме које треба решити. Посећујући га у притвору, никада нисмо видели очајање, већ веру. Дубоко ће нам свима недостајати, али наша срца данас нису тужна, јер је показао да жртвовање није губитак. Оливер остаје са нама као симбол наше решености да будемо своји на своме“, рекао је владика Теодосије.



Служби су присуствовали породица, страчаначке колеге и пријатељи Ивановића, као и велики број грађана, међу којима и они са Косова и Метохије, који су претходно изјављивали саучешће и палили свеће за убијеног лидера ГИ "Слобода, демократија, правда"



Делегацију Владе Србије на сахрани Оливера Ивановића предводили су премијерка Ана Брнабић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и шеф дипломатије Ивица Дачић.



Од Ивановића данас се опростио и председник Канцеларије за сарадњу са Русијом и Кином Томислав Николић. Он је члановима породице изјавио саучешће испред цркве на Новом гробљу у Београду и положио венац испред ковчега.



Међу грађанима који су изавили саучешће били су и министри Расим Љајић, Ненад Поповић и генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић, Арно Гујон, Милорад Пуповац, лидер Демократске странке Драган Шутановац са страначким колегама, први човек ПСГ Саша Јанковић, Срђан Ђоковић, глумци Тихомир Станић, Бранислав Лечић...



Такође, међу присутнима су били адвокат Тома Фила, председник КК "Црвена Звезда" Небојша Човић, адвокат Божо Прелевић, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, командант Приштинског корпуса током НАТО агресије генерал Владимир Лазаревић, председник Општине Нови Београд Александар Шапић, новинари Зоран Остојић и Вукашин Обрадовић и др.


(Вечерње новости)
(Фото: Новости/Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

залосна реалност

18.01.2018 13:08

Свако онај који на оваквим стварима гради своју будуцност, своју срецу и сваку врсту демократског прогреса осудјен је дугороцно на несрецу, страдање и на крају пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заи Јиан

18.01.2018 13:35

Сконтајте да нема ни Вучића ни Додика на сахрани! Ако се зна да посебно без овог другог ништа не може проћи, ово је сасвим интересантно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2018 14:25

Веча је срамота што нико није присутан из ЕУ.Или је и ово демократија????????????

Name

Мрмак

18.01.2018 15:00

Не могу они доци док нема полицајског обезбедјења. Послије овог атентата није висе нико сигуран. Изгледа да игра тек поциње на Балкану.

Name

Ре

18.01.2018 15:17

Они су пили вино и славили успјех сто је јос висе цудно додик је бас данас и у БГ. Послао вуцко ону керусу да добије висе информација ста ко казе. Вуцкова идеја а додино изврсење. Просто им било.

Name

легија

18.01.2018 13:57

Па ово је невероватно да нема ни Вучића ни овог његовог лизогуза Додика.А они састанче ту у Београду.Па овај несретни Додик иде у Србију и кад Вучић отвара конзерву а данас неће да изађу на сахрану.Битанге.Сад су ми јасне оне изјаве покојног Ивановића.А у суботу ће да оде и положи цвијеће на мјесто убиства.Исти лицемјер као и Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

18.01.2018 14:12

А ГДЕ Мали алекс

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.01.2018 15:11

Ено га са Милом прави Аутопутеве....

Name

Неђо.18.Јануар.2018

18.01.2018 17:49

ре-Када ћеш се научити културе.Немаш културе ни у примеру сахране.

Name

Сведска

18.01.2018 14:33

Органи дрзавне безбједности Србије су убили Ивановица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба реци

18.01.2018 15:03

Изгледа баш да је тако. Покој му души. Био је поштен човјек. Убисе га ради Кодова па га онда у Београду сахрани се. Није чиста посла. Да око од тих гузом ја оде на сахрани. .. Иван ови ја сам рекао кога се Срби боје. Дођоше му главе.

Name

Ре сведска

18.01.2018 17:10

За то је косово тако звано дала зелено свјетло да србски органи гоњења могу уцествовати у истрази ово нису циста посла додик вуциц на састанку наводно неки ауто путова док је пола србије досло на сахрану

Name

Последњи кинески цар

18.01.2018 14:52

Ивановић је био реалан човјек и реалан политичар који је видио и схватио реалност ситуације на Косову. И гледајте сада наша посла, цијела Митровица га је јуче испратила и оплакује га,а када су били избори нико није хтио дати глас овом надасве поштеном човјеку. Чак га је и предсједник Вучић у тадашњој предизборној кампањи назвао непријатељем Србије. Да ли му је тада поставио можда и мету на главу? Видјећемо. Бар се надам. Иначе, сјевер Косова је легло криминала и мафије, и ту се више незна ко има надлежност односно власт,да ли Београд или Еулекс, а најмање Приштина. Такво стање, односно "статус qуо" вјешто користе криминалци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.18.Јануар.2018

18.01.2018 17:44

Нека тије вечна слава поштовани,Ивановићу.Остаћеш поштован и чуван у срцу добрих и поштених људи.Нека тије лака земља,а крвник штовас је убијо никад неће имати среће и мира.Госпођо,Ивановић примите искрено саучешће и ви и вша породица и пријатељи.Којега убијо несмиријо се ни нс земји ни на оном свету.Вечнати слава поштовани господине,Оливеру.........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требава

18.01.2018 18:43

Оне двије битанге ,Вучић и Додик,данас састанче у Београду,као имају неодложна посла.Нису се удостојили доћи Човјеку(намјерно великим словом)на сахрану.

ОДГОВОРИТЕ