Милијардер ваљао кокаин!

Служба за борбу против организованог криминала у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал ухапсила је у Београду тројицу аустралијских држављана, чланове организоване криминалне групе која се сумњичи за кријумчарење кокаина.

Србија 18.01.2018 | 10:25
Милијардер ваљао кокаин!
Ухапшени су милијардер Тристин Вотерс (34), Рохан Арнолд (43) и Девид Кампбел (48), као и држављанин Либана Д. Г. (40).

Тројица припадника организоване криминалне групе из Аустралије, а међу којима је Вотерс, за кога се сумња да је човек из сенке, ухапшена су приликом примопредаје новца у Београду, док се либански држављанин сумњичи за фалсификовање исправе.

Полиција је код осумњичених аустријских држављана приликом хапшења у хотелу „Метропол“ пронашла 638.020 евра, 11.350 аустралијских долара, 4.000 америчких долара, 18.300 чешких круна, 528.000 вијетнамских донга, 9.000 јапанских јена, 2.940 кинеских јуана, 2.500 тајландских бахта, 863 сингапурска долара, 112.000 динара, као и један пиштољ. Пронађени новац налазио се у путним торбама осумњичених.

Како сазнајемо, ова истрага почела је у априлу 2017, када је у сиднејску луку из Народне Републике Кине стигао контејнер са челичним цевима у чијим шупљинама је пронађено 1.280 килограма кокаина, који је био спакован у 2.576 пакета. Заплењени наркотици били су одличне чистоће, око 80 одсто, а њихова тржишна вредност процењена је на 500 милиона аустралијских долара. Тада се о овој акцији полиције ћутало, а осумњичени су стављени на мере.

Наиме, како сазнајемо, аустријска полиција није се оглашавала поводом заплене кокаина, те је стрпљиво чекала реакције осумњичених.

- У акцији када је откривен товар из Кине преведено је више особа, док су други осумњичени стављени на мере тамошње власти. Они су били праћени и након добијених оперативних сазнања да ће се људи из ове криминалне групе наћи да би се средило што товар не стиже, појачана је активност полиције. Оперативни подаци указивали су да су се осумњичени из две различите државе запутили у Београд, где је требало да се нађу. Тада је замољена наша полиција да се прикључи акцији. Осумњичена тројица држављана Аустралије нашла су се у хотелу „Метропол“, глумећи туристе. Они су по уласку у Србију одмах стављени на мере - каже наш извор.

Вредан товар из Бразила

Кокаин, који је заплењен у товару из Кине, потиче из Бразила. Како сазнајемо, аустријске власти су на овом случају радиле више година, а у акцију су кренуле након што су оперативним радом сазнале да товар треба да пристигне у Сиднеј. У акцију која је уследила био је укључен мали број поверљивих људи, те је зато прошла у тишини. Наставак акције, који је подразумевао хапшење осумњичених у Србији, где је пао главни актер, уследио након што је он контактирао с продавцима и понудио им остатак новаца да би му роба била испоручена. Самим хапшењем Вотерса аустријске власти биле су изненађене, али и обрадовани јер нису знали да ће главни организатор доћи да плати наркотике.

Дрога изузетне чистоће

Тристин Вотерс, за кога се сумња да је главни организатор и купац кокаина чистоће преко 80 одсто, иначе је милијаредер који поседује неколико хотела у Дубаију. За њега је мали број људи знао да стоји иза посла јер је увек радио из сенке, односно само два човека су знала да је он мозак операције. Како се сумња, он је новац стеченим продајом наркотика прао преко хотела и разних других фирми. Његовим хапшењем разбијен је сам врх пирамиде нарко-картела, што је велики успех полиција Србије и Аустралије.

(Ало)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Секула

18.01.2018 10:50

Требали су доци код нас неби нико их хапсио само политицари узели новац и свако себи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

20.01.2018 10:47

Милијардер 34 године стар?

ОДГОВОРИТЕ