Еулекс у Унмик нису дали одговор

Још нема одговора Еулекса и Унмика поводом захтева Србије за укључивање наших државних органа у истрагу убиства Оливера Ивановића, каже за РТС директор полиције Владимир Ребић. Власник аутомобила запаљеног у Митровици је Србин из Аустрије, који је одавно преминуо, потврдио је Ребић.

Србија 18.01.2018 | 09:40
Еулекс у Унмик нису дали одговор
Владимир Ребић је, гостујући у Дневнику РТС-а, потврдио написе појединих медија да је Србин из Аустрије који је одавно преминуо власник аутомобила, који је пронађен запаљен у Косовској Митровици након убиства Ивановића.
 
"Те информације су тачне, то смо добили од аустријске полиције. То возило је више пута продато и ми покушавао да сазнамо ко је последњи купац тог возила", истакао је директор полиције.

Према његовим речима, српски органи имају одређена сазнања која указују на могуће извршиоце убиства Оливера Ивановића.

"Траг води ка возилу које је коришћено за извршењу кривичног дела. Имамо информације о власнику тог возила и покушавамо да прибавимо друге податке. Да не бих угрозио истрагу, не бих могао више детаља да кажем", напоменуо је Ребић.

Директор полиције је подсетио да се Србија више пута обратила Еулексу и Унмику са захтевом да се српски органи укључе у вођење истраге, али да одговора још нема.

"Чуо сам се више пута са шефом Еулекса, апеловао, молио да нам дају неке податке како бисмо то овде проверили у Србији, али и поновио захтев да заједно са косовском полицијом учествујемо у преистражном и истражном поступку", указао је Ребић.

Министраство унутрашњих послова и БИА ангажовали све своје ресурсе у прикупљању обавештења и доказа који ће довести до извршиоца, али и налогодавца овог злочина, наводи Ребић.

Директор полиције је рекао да "професионално верује да ће Еулекс и Унмик одговориити на захтеве Србије".

"Верујем и у српску полицију и БИА и да ћемо, захваљујући људским и материјалном ресурсима, моћи да нађемо извршиоца и налогодавца убиства", закључио је Ребић.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ма хајде

18.01.2018 08:49

Па како да дају одговор? Коме да се удворе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

18.01.2018 09:21

Пошто сви све знамо највјероватније ово политичко убиство остаје неразјашњено као и многа друга. Бар не сад у овом тренутку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.01.2018 10:47

Ето ти све знас крезуби паметни гмазу?

Name

реx

18.01.2018 09:58

Опет се Србија мијеса у унутрасње ствари других дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПА

18.01.2018 10:46

Па и птице на грани знају да су Серби убице!!!

ОДГОВОРИТЕ