АО - распоред: Новак против најтежег ривала, по највећој врућини!

Најбољи српски тенисер меч другог кола Аустралијан Опена против Гаела Монфиса играће у четири сата у четвртак ујутро.

Тенис 17.01.2018 | 21:30
АО - распоред: Новак против најтежег ривала, по највећој врућини!
Новак Ђоковић у четвртак рано ујутро по средњеевропском времену одиграће меч другог кола Аустралијан Опена.

То ће бити Гаел Монфис, према оцени многих стручњака вероватно најтежи ривал у тако раној фази гренд слема.

Француз је тренутно 39. играч света, непредвидив на терену, шоумен, воли да игра на великој сцени и кокетира са публиком... Чињеница је, међутим, да Монфис има "црну серију" против Ђоковића. Укупно су одиграли 16 мечева, а Француз није добио ниједан.

На другој страни, за Ђоковића ће меч против Француза бити први велики испит, након убедљиве победе и сигурне игре на старту Аустралијан Опена против Доналда Јанга.

Тај дуел био му је битан јер је био први такмичарски после шестомесечне паузе, а против Монфиса биће провера колико је спреман за повратак на највиши ниво, будући да многи оцењују да је Француз "најбољи играч који никада није освојио велику титулу".

У прилог тешком задатку коју очекује Ђоковића иде и то да је Монфис већ освојио турнир ове сезоне. Он је у Мелбурн допутовао са пехаром освојеним у Дохи, што говори да је у доброј форми.

Битан фактор у утакмици између Ђоковића и Монфиса, која се може сматрати и дербијем четвртог дана такмичења у Мелбурну, играће и време њеног одигравања.

Наиме, организатори су тај меч заказали као трећи на Род Лејвер арени, после два меча женског сингла, односно неће почети пре четири ујутро по средњеевропском времену.

По локалном времену то је два сата поподне и велико је питање ко ће се боље снаћи у тропским условима који су најављени у Мелбурну у то време. Према прогнози метеоролога очекује се да у време одигравања тог меча температура буде 37 степени Целзијуса.

Подсетимо да је Ђоковић и против Јанга играо у слично време и да му велика врућина није задавала проблеме.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бб

17.01.2018 21:31

Да црнцима је лаксе играти по вруцини ха ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ