Звиздић: Пружамо руку Хрватској

Данас нисмо разговарали о Пељешком мосту. Није била прилика нити састав да се данас разговара о Пељешком мосту, казао је за Н1 предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине, Денис Звиздић након одржаног састанка са предсједницом Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић.

Босна и Херцеговина 17.01.2018 | 16:39
Звиздић: Пружамо руку Хрватској
Звиздић је открио да је данашњи сусрет са хрватском предсједницом био "уобичајени протоколарни сусрет".

"Мислим да је већина кључних тема разматарана током њеног сусрета са члановима Предсједништва БиХ. Они су се на конференцији за медије обратили јавности и рекли у којем даљем правцу и смјеру ће ићи развој односа између БиХ и Хрватске. Што се тиче нашег данашњег протоколарног ручка ми нисмо отварали неке теме нити смо их посебно анализирали. У фокусу разговора је била Европска унија и очекујемо да ће Хрватска наставити и даље лобирати како би БиХ добила што прије кандидатски статус", истакао је предсједавајући Савјета министара БиХ.

На питање да ли је било разговора у вези с градњом Пељешког моста, Звиздић је казао да није била прилика нити састав да се данас разговара о Пељешком мосту.

"Требамо то ријешити на бази добросусједских односа, а никако отићи у фазу која би довела до покретања арбитражних спорова", поручио је Звиздић који је јуче послао писмо хрватском премијеру Андреју Пленковићу.

"Моје писмо је било потпуно прецизно и дало је јесан став БиХ. Друга карактеристика мога писма је приједлог рјешења, дакле пружена рука. Ми смо пружили руку Хрватској, као нашем сусједу, да ријешимо не само питање Пељешког моста, него и друга питања попут одлагања нуклеарног отпада, кориштење хидропотенцијала БиХ, јачање и изградња граничних прелаза, имовина БиХ која се налази на територији Хрватске, адекватно кориштење лука како би ојачали економски проток роба, људи, капитала итд. То су питања за која имамо рјешења, пружили смо руку и чекамо да наш комшија, Хрватска, одговори", закључио је Звиздић.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кки

17.01.2018 16:06

Е мој Денисе ...па цекамо 22 године. То се ради транспарентно у јавности са планом рјесавања свих проблема...змија се дрзи за главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2018 18:02

Наравно и бабо ти је био за ндх

Name

007

18.01.2018 17:51

Давно сте ви њима пружили,никад нисте ни одустали.

ОДГОВОРИТЕ