Новицки о Јокићу: Невјероватно како разумије кошарку!

Легендарни немачки кошаркаш Дирк Новицки похвалио је Николу Јокића, који је претходне ноћи пружио једну од најбољих партија у НБА лиги ове сезоне.

Кошарка 19.01.2018 | 19:30
Новицки о Јокићу: Невјероватно како разумије кошарку!
Денвер је пре две вечери савладао Далас са 105:102, а играч Меверикса био је одушевљен сјајном игром српског играча.

"Очигледно је да Никола није најбољи атлета којег имамо у овој лиги, али је дугачак, агресиван, један је од најбољих додавача. Шутира са дистанце, из рекета, одличан је у офанзивном скоку. Веома је паметан, свестран је нападач. Невероватно је како разуме кошарку, како је осећа, како тачно зна где се играчи крећу. Као да играју нападе кроз њега, добија лопту на дистанци, сјајно уручује лопту, сналази се у блоку. Има заиста сјајне способности", рекао је легендарни Новицки.

Српски репрезентативац је за 33 минута на паркету уписао 29 поена (11/21 за два, 0/2 за три), 18 ухваћених лопти, седам асистенција, две украдене лопте и блокаде.



Никола Јокић шалио се са екипом Даласа и завршио меч са 29 поена, а имао је и 18 скокова и седам асистенција.

Српски бисер одавно је Америци показао и доказао да може много и да је његово таленту заиста тешко одредити границе.

Легендарни Немац Дирк Новицки, једини Европљанин који је добио МВП награду у НБА лиги, отворено је разговарао са новинарима пре те утакмице и детаљно говорио шта му се све свиђа у Јокићевој игри.

"Очигледно је да није најбољи атлета којег имамо у овој лиги, али је дугачак, агресиван, један је од најбољих додавача... Шутира са дистанце, из рекета, одличан је у офанзивном скоку... Свестран је нападач и веома је паметан", почео је Дирк, који ове сезоне просечно проводи на терену по 25,1 минут.

Дирк је посебно похвалио Јокићеву кошаркашку интелигенцију и његово читање игре.

"Очигледно, невероватно је како зна ову игру, како је осећа, како погађа где се играчи крећу... Као да играју нападе кроз њега, добија лопту на дистанци, сјајно уручује лопту, сналази се у блоку. Има заиста сјајне способности", додао је Новицки, који је у мечу против Денвера постигао шест поена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар