АО: Корне и Остапенко у 3. колу! Спектакл Димитрова!

Спектакл на Род Лејверу – Димитров на разлику добио 186. играча света! Григор Димитов, трећи носилац на Аустралијан Опену, тек после велике борбе у пет сетова успео је да елиминише мало познатог Мекензија Мекдоналда. Француска тенисерка Ализ Корне пласирала се у треће коло АО пошто је победила 12. тенисерку света Јулију Гергес из Немачке са 6:4, 6:3.

Тенис 17.01.2018 | 15:30
АО: Корне и Остапенко у 3. колу! Спектакл Димитрова!
Корне, 42. на WТА листи, победила је за сат и 35 минута и прекинула низ Гергес од 15 победа.

Гергес је прошлу сезону завршила победама на турнирима у Москви и Џухају, док је ове године освојила титулу на турниру у Окленду. ;

Корне ће у трећем колу играти против победнице дуела Аустралијанке Дарије Гаврилове и Белгијанке Елис Мертенс.

Шпањолка Карла Суарес Наваро пласирала се у треће коло пошто је победила Тимеу Бабош из Мађарске са 6:4, 2:6, 6:2. Она ће играти против Естонке Каје Канепи, која је била боља од Порториканке Монике Пуиг са 6:4, 6:3.

У наредно коло пласирала сеи Јелена Остапенко која је у три сета била боља од Кинескиње Дуан Инђин са 6:3, 3:6, 6:4, а противница у наредно коло биће јој Контавеит која је победила Бартел са 3:6, 6:4, 3:6.

Спектакл на Род Лејверу – Димитров на разлику добио 186. играча света! Григор Димитов, трећи носилац на Аустралијан Опену, тек после велике борбе у пет сетова успео је да елиминише мало познатог Мекензија Мекдоналда.

Бугарин је савладао 186. играча света после готово три и по часа игре – 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Двадесетдвогодишњи Мекдоналд, коме је ово друго учешће на неком од четири највећа турнира, после прве рунде на УС Опену 2016. године, већ после три гема најавио је сјајну представу на Род Лејвер Арени.

Управо тада стигао је до првог брејка, искористивши прву од три узастопне брејк прилике, да би потом успео да одбије напад ривала на 4:3 и стигне до изненађујућег вођства у сетовима.

Ипак, деловало је да ћемо видети експресан преокрет и тријумф Грише – који до изједначења долази тако што је ривалу два пута одузео сервис у финишу другог дела игре, пре него што је, после новог брејка Мекензија, исто учинио и у трећем сету за преокрет.

Међутим, онда је уследио нови шок за одушевљење свих присутних. Мекдоналд је заиграо као у трансу и дозволио великом фавориту да у наредном делу сусрета освоји свега девет поена! Резултат су била три брејка у низу и освајање сета за само 22 минута игре.

Узбуђење је достигло врхунац у одлучујућем сету, пошто су обојица 'љубоморно' чувала свој сервис, па ни после дванаест одиграних гемова нисмо видели ниједну шансу за преломан тренутак.

Али, недуго затим и то се догодило – Димитров је одсервирао за 7:6, сачекао своју шансу и на искуство претворио прву меч лопту у пролаз у наредну рунду.

Његов ривал у борби за осмину финала биће млађани Андреј Рубљов, који је у четири сета био бољи од Маркоса Багдатиса – 6:4, 6:7(5), 6:4, 6:2.

Ветеран са Кипра успео је само да одговори у тај-брејку другог сета, после губитка првог, али је двадесетогодишњи Рус брзо поново преузео контролу и веома сигурном партијом прошао у наредну рунду.

У последњем мечу дана, Украјинац Александер Долгополов савладао је домаћег представника Метјуа Ебдена максималним резултатом 7:6(0), 6:3, 6:4, па га чега меча са Дијегом Шварцманом из Аргентине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар