Детаљи убиства Оливера Ивановића

Након убиства председника Грађанске иницијативе Оливера Ивановића, низ званичних и незваничних информација пролази кроз албанске и спрске медије на подручју Косова и централне Србије. "Блиц" је на основу ових информација реконструисао злочин који је уздрмао Србију и регион.

Србија 17.01.2018 | 13:01
Детаљи убиства Оливера Ивановића
Према званичним информацијама из косовске и северномитровачке полиције, Оливер Ивановић упуцан је у 8.15 испред просторија Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда". Као и сваког јутра, Ивановић је дошао на посао у централу своје странке.

Две теорије присутне су о томе ко је и на који начин упуцао Ивановића - разликују се у детаљима.

Сачекуша - на улици или из аутомобила?

Према првој, Ивановића су убице чекале на улици испред улаза у странку, где су најпре пуцале на њега из даљине, а затим, након што је пао на земљу, притрчале и испалиле још један или два хица у његово непомично тело.



Након тога, са лица места удаљиле су се возилом у непознатом правцу. Према речима лекара, на Ивановића је испаљено укупно пет хитаца.

Према другој теорији, убице су лидера косовских Срба сачекали у колима, одакле су и пуцали - надлежни косовски тужилац рекао је медијима да су хици испаљени из возила у покрету. Након тога, приближили су се и "оверили" Ивановића.

Пуцњи у леђа

Према изјавама Ивановићевог адвоката, лидер СДП погођен је у торзо (горњи део тела), с леђа, најмање пет пута. Оружје извршења, верује се, била је дуга "деветка". Према речима адвоката, Ивановић је на лицу места био мртав.



На основу информација које је полиција (али и јавност) добила од станара оближњих зграда, пуцњи се нису чули, па се верује да је Ивановић упуцан пиштољем са пригушивачем.



Томе у прилог иде и чињеница да је беживотно тело лидера СДП затекла комшиница, која је изашла по хлеб, а затим алармирала партијску секретарицу у просторијама странке.

Незваничне информације говоре о томе да је нападач био маскиран: носио је црну капу и црну јакну. Ове информације нису званично потврђене.

Спаљени "опел"



Читав злочин одиграо се у мање од три минута. Екипа лекара Хитне помоћи је, према речима директора болнице у којој је Ивановић био збирнут, на лице места стигла у 8.18 минута, када је започела реанимацију. Ипак, труд лекара није био плодоносан, и лидер СДП преминуо је у 9.15 сати.

У међувремену, полиција је пронашла аутомобил "опел астра" запаљен у близини места атентата, у Улици војводе Путника. "Опел" је изгорео у потпуности, а оно што се може утврдити јесте да није имао регистрационе ознаке. Према речима полиције, верује се да је повезан са злочином, односно да су га убице корситиле као возило за бесктво са лица места.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ким

17.01.2018 12:52

Сто су хтјели они су урадили дуго су припремали и то су урадили тоје добро испланирано од стране саврамени цијониста у дрзави и иностранству са благосовом папе и ватикана само сто недузан цовек плати главом алице оливер ивановиц остати у историји србског народа на косову и метохији попут цара лазе и његових војвода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

17.01.2018 12:56

А јој детља иди море.

ОДГОВОРИТЕ