Видео: Двије најбитније промјене на Ф1 болидима...

Од марта стиже "ореол", а одлази "антену".

Остали спортови 01.02.2018 | 13:30
Видео: Двије најбитније промјене на Ф1 болидима...
Када се крајем марта тимови "формуле 1" буду окупили на стази око језера Алберт Парк, једно је сигурно сви ће гледати у додатак који ће променити изглед болида какве смо их познавали последњих стотину година!

Дефинитивно, након неколико година најављивања, стиже "хало", односно ореол.

У питању је додатак који ће налази изнад возача и имаће задатак да га заштити од већих предмета као што точкови, који представљају реалну опасност јер могу да се "лансирају" са неког болида при брзинама од преко 300 километара на сат.



Овај додатак је изазвао многобројне критике, а можда је најјача стигла од шампион. Луис Хамилтон је изјавио да се "прошле године завршила ера болида који добро изгледају". Међутим, он, као и Фетел и други возачи се слажу да је "ореол" корисна ствар, али и да не приличи отвореним возилима.

Друга велика промена је последица појашњења правила која се тичу дизајна поклопца мотора. Захваљујући "рупи" у правилима, прошле године су болиди добили "ајкулино пераје", као и хоризонтални спојлер, који је личио на "антену" и прилично штрчао (не колико ће "ореол") у односу на елегантну линију болида.

Погледајте званични Ф1 видео у коме су објашњене ове промене:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар