Трикови љепоте најљепших жена

Италијанке су славне по својој фаталној лепоти којој и најкритичнији тешко проналазе замерку, а најважније правило којим се воде када је реч о изгледу јесте једноставност.

Забава 16.01.2018 | 17:35
Трикови љепоте најљепших жена
Италијанке воле да уживају у животу и да размазе саме себе, а исто препоручују и другим женама. Стога су радо поделиле својих 10 једноставних трикова лепоте које је лако испратити!

1. Маслиново уље је тајно оружје број 1 за лепоту

Маслиново уље крцато је материјама које доприносе лепоти, попут витамина Е који одржава младост коже и хидратизујућег сквалена. Једна од најславнијих и најлепших Италијанки свих временаСофија Лорен била је позната по томе да се маслиновим уљем мазала по читавом телу. Италијанке воле маслиново уље стављати и на врхове косе након дуге, топле купке које коси даје посебан сјај. Маслиново уље има и лековита својства, а Италијанке га чак користе за лечење коњунктивитиса.



2. Терање стреса им је приоритет

Италијанке сматрају стрес највећим непријатељем лепоте те су уверене да због превелике количинестреса сви изгледамо старије и уморније. Знати како да се опустите и одморите врлина је у италијанској култури. А најдражи начин решавања стреса Италијанкама је чаша вина свако вече.



3. Глатка кожа пре свега

Италијанке воле глатку, мекану кожу и највећи део свакодневне рутине улепшавања посвећујухидратацији. Умасиравање маслаца за тело од главе до пете Италијанкама је ритуал којим кожиподарују влагу, а истовремено се тако и опуштају. При "мажењу" коже маслацем посебну пажњу посвећују стопалима.

4. Не боје се сунца

Италијанке су свесне да ће се боре кад-тад појавити, па нека барем онда настану због уживања на сунцу, сматрају ове фаталне жене. Но то важи само за право сунце, не и за соларијуме, а кожу увек заштите кремама с високим факторима.

5. Боју користе умерено

Италијанке воле да користе боју за наглашавање своје лепоте, било да је реч о црвено налакираним ноктима или ружичастим уснама. Али код коришћења боја кључна је умереност као и код шминкања уопште – оне стављају мало шминке јер желе да им кожа дише.

6. Не практикују дијете

Италијанке имају опуштен приступ храни и конзумирају све што желе, хлеб, тестенину, сладолед, вино... Трик је у томе да једу једноставне намирнице и стављају мање прелива и умака. И оно најважније, порције су им мале. Због таквог начина конзумирања хране Италијанке не морају на дијете.



7. Зрнца кафе најбоље затежу кожу

За пилинг коже тела Италијанке направе мешавину самлевених зрнаца кафе и кокосовог уља, а посебну пажњу посвете подручју бедара и задњице. Кафа затеже кожу и одстрањује мртве ћелије, док кокосово уље хидратизира кожу. Многе Италијанке кажу да овај пилинг уклања и целулит и стрије.

8. Белим луком против бубуљица

Како би се решиле бубуљица, Италијанке директно на упаљено место утрљају мало белог лука.Може се осетити пецкање, али бели лук има снажна антисептичка својства која врло брзо униште бактерије и смање натеченост. То је много бољи начин да се решите бубуљице него да је цедите, јер неће остати никакав ожиљак.

9. Лимунов сок за тонирање коже лица

За тонирање и посветљивање коже лица многе Италијанке користе само мешавину лимуновог сока и воде. Помоћу блазнице утапкају мало мешавине на кожу лица и уживају у освеженом изгледу. Лимунов сок садржи и витамин Ц који делује попут антиоксиданса и умањује појаву бора.

10. Тамна чоколада у служби лепоте

Једна од највећих тајни лепоте Италијанки јесте уживање у тамној чоколади. Наиме, комадић тамне чоколаде повећава ниво хормона среће ендорфина и серотонина у мозгу. Када је жена срећна више се смеје, а осмех на лицу сваку жену чини лепшом.

Извор: Курир/Стил

Коментари / 0

Оставите коментар