ЕП: Опет те судије - Вујевић стао на гол!

Рукометна репрезентација Словеније одиграла је нерешено са Немачком у другом колу групе Ц на Европском првенству у Хрватској, 25:25.  Хаос у Загребу, Вујовић стао на гол из протеста! Свашта се издогађало на утакмици Словенија - Немачка и шта су досудиле литванске судије.  Вуја излудео због судија, хтео да брани и седмерац! Нико није ни знао зашто је Словенцима одузета победа?! Литвански арбитри 10 минута гледали снимак, а онда по окончању утакмице одлучили да досуде седмерац Немцима који је у велики бод претворио Тобијас Рајхман – 25:25.

Остали спортови 15.01.2018 | 20:55
ЕП: Опет те судије - Вујевић стао на гол!
Словенија је била боља и током меча водила и са пет, шест голова предности (14:8) у првом полувремену.

Немци су још једном показали свој менталитет, нису одустајали и гол по гол су стизали Словенију.

Вид Кавтичник је постигао гол с крила за 19:15 и деловало је да Словенци на двадесет минута до краја имају контролу. Уследила је серија Немачке која је за шест минута изједначила на 19:19.

Тада се ушло у неизвесну завршницу меча и играло се гол за гол. Словенија је преко Блаза Јанца у последњим секундама дала гол за победу. Немци су имали времена тек да оду до центра. Умешале су се судије које су процениле да је Благотиншек засметао, добио је црвени картон, а Немачка право ниоткуда седмерац.

Тобијас Рајхман је био прецизан и Немачка је изједначила. На гол је у тим тренуцима стао и Веселин Вујовић, али је морао да се помери. Најбољи стрелци су били Миха Зарабец са пет, Борут Мачковшек са четири колико су имали и Благотиншек и Јанц.

Код Немаца је Уве Геншајмер био најбољи са седам, а Рајхман и Гроецки су дали по четири.

Селектор репрезентације Словеније, Веселин Вујовић, који је после драматичног пораза у мечу са Македонијом од гола разлике рекао да ће због суђења и судија, генерално, напустити рукомет, у другој утакмици на првенству - стао је на гол да брани седмерац!

Био је то врхунац драме која се одигравала у загребачкој "Арени" у којој су рукометаши Словеније бурно прослављали победу над шампионима Европе, Немцима, мислећи да је гол Блажа Јанца три секунде пре краја био последњи на утакмици.

Али, радовали су се узалуд!

Немци су у преостале три секунде покушали да изведу такозвани "брзи центар" и упуте какав-такав ударац према голу Словеније, који је блоком спречио Блаж Благотиншек.

Тог тренутка Вујовићеви момци наставили су са прославом победе од 25:24 (15:10), али нису приметили испрва да се литвански судијски пар, Миндаугас Гателис/Валдас Мацејка, није упутио ка свлачионицама, већ ка записничком столу на прегледање снимка.

Тада, смирила се и загребачка публика која је све пропратила узвицима: "Цигани, цигани", а тишина у "Арени" трајала је добрих 15-ак минута док су оба тима чекала на последњу судијску одлуку без да су знали шта тачно Гателис и Мацејка прегледају. Претпоставка је била да већају да ли је Јанц нагазио линију у контри из које је довео Словенију у вођство, међутим...

Исчекивање је прекинуто на шокантан начин - Литванци су признали Јанцов гол, а потом дошли до Благотиншека, показали му црвени картон и досудили седмерац за Немачку након што је време истекло.

Шокирани, Вујовић и играчи бунили су се код судија које су од почетка другог полувремена отворено стале на страну браниоца титуле освојене пре две године у Данској, али које су код последње одлуке на утакмици имале право утолико што је Благотиншек у потпуно непотребан блок скочио одразивши се из круга на центру игралишта - а, то није смео да уради.

Сматрајући да је његов тим драстично оштећен, Вујовић је прво стао на гол тражећи да он брани седмерац Немаца за изједначење, али се после неког времена склонио и посматрао како Тобијас Рајхман вара Матевжа Скока за нови коначан резутлат - 25:25 (15:10).

Словенци су у првом мечу изгубили од Македоније 25:24 (11:11), а прегледање снимка утакмице дало је повода Вујовићу да буде бесан, јер се испоставило да су румунске судије Константин Дин и Сорин-Лоренћију Дину направиле неколико грешака на рачун његовог тима, од којих је једна и пресудила на крају.



Словенија је на крилима одбрана Урбана Лесјака, али и енергичном, мотивисаном, брзом игром имала и 14:8 и 15:9 у финишу првог полувремена, али се на паузи нешто драстично променило у критеријуму литванских судија које су у 45. минуту направиле потпуни хаос на паркету.

Прво су искључиле Кавтичника, који се приликом повратка у одбрану сударио са једним немачким играчем (који је притом мало и симулирао), а потом је клупа добила додатно искључење због протеста на ту одлуку.

Са двојицом играча више у пољу, Немачка је за мање од два минута анулирала три гола заостатка и пришла на 19:19, иако је у 42. минуту Кавтичник погодио за 19:15. Словенија је тада имала 70 одсто реализације у шуту из игре, али и 14 минута са играче мање наспрам…

...два минута ривала!

Када је меч уведен у егал завршницу, било је јасно да однос самопоуздања два тима није исти као до половине другог полувремена, међутим и у таквим околностима Словенија је била близу победе.

Гателис и Мацејка оћутали су Полу Друксу фаул у нападу током акције из које је изједначио на 24:24, на шта су Словенци реаговали брзим центром и Јанцовим голом, а Немци брзим центром који ништа не би променио да Благотиншек није подлегао еуфорији и изгубио фокус.

Биће занимљиво чути Вујовића...

У групи Д, Шпанија је била боља од Мађарске 27:25. Шпанци су погађали са свих страна, па су чак четворица играча имала по четири гола - Валеро Ривера, Алекс Дујшебаев, Аитор Арино и Адријан Фигерас.

Код Мађара је први стрелац био Бенце Банхиди са шест, Золт Балог је дао пет, а Мате Лекаи четири поготка.

Група А

Парови 3. кола (уторак): Србија - Шведска (18.15), Хрватска - Исланд (20.30)

Табела: Хрватска 4, Шведска 2, Исланд 2, Србија 0.

Група Б

Парови 3. кола (уторак): Француска - Белорусија (18.15), Норвешка - Аустрија (20.30)

Табела: Француска 4, Норвешка 2, Белорусија 2, Аустрија 0.

Група Ц

Резултати 2. кола (понедељак): Немачка - Словенија 25:25 (15:10), Црна Гора - Македонија (20.30).

Табела: Немачка 3, Македонија 3, Словенија 1, Црна Гора 0.

Парови 3. кола (среда): Немачка - Македонија (18.15), Црна Гора - Словенија (20.30).

Група Д

Резултати 2. кола (понедељак): Мађарска - Шпанија 25:27 (12:13), Чешка - Данска (20.30).

Табела: Шпанија 4, Данска (-1) 2, Мађарска 0, Чешка (-1) 0.

Парови 3. кола (среда): Чешка - Мађарска (18.15), Шпанија - Данска (20.30)

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар