Посљедњи дан у Аркановом животу

Данас се навршава 18 година од масакра у београдском Интерконтиненталу у којем је убијен Жељко Ражнатовић Аркан. Обарач је повукао Добросав Гаврић, а овако је изгледао последњи дан команданта СДГ.

Србија 15.01.2018 | 20:17
Посљедњи дан у Аркановом животу
Три дана пре убиства, 12. јануара, 3 дана пре убиства у Интерконтиненталу Цеца Ражнатовић гостовала је у "Максовизији".

У публици, у првом реду, седео је Аркан. Био је у црној кожној јакни модерног кроја. Смешкао се срамежљиво повремено коментаришући Минимаксове бисере. Одмах после емисије сликао се за успомену са Минимаксом, Стефаном Миленковићем, Вуком Бојовићем, манекенком Катарином Ребрачом, мађионичарем Биг Лалетом и својом супругом.



Једва седамдесетак сати касније Аркан је изрешетан у холу "Интерконтинентала" у суботу 15. јануара 2000.



Била је субота, а суботе је највише волео. Једино је тада допуштао себи да спава који сат дуже. А то јутро није слутило зло.

Доручковао је обилно са породицом. Иако је био на дијети, допустио је себи велико парче омиљеног му француског сира са бибером и белим луком који му је из Француске донео Милован Илић Минимакс. Цеца је кренула да се нађе са сестром Лидијом у свом ексклузивном бутику у "Интерконтиненталу", а Аркан да позавршава неке ситније послове.



Кажу да су га тог послеподнева видели како испија капућино у кафеу "Трозубац" у Нушићевој улици. У трафици на Теразијама купио је прегршт дневних новина. Потом је са телохранитељем сео у свој блиндирани џип "шевролет" и кренуо на ручак у хотел.

Испред улаза у "Интерконтинентал" сусрео је свог старог пријатеља Миленка Мандића. Проверена прича каже да су покојни Ражнатовић и Мандић кобног 15. јануара у хотелском сепареу управо попуњавали тикет спортске прогнозе.

Мандић је, наводно, пола сата пре пуцњаве кренуо до кладионице да уплати тикет, али наишао је његов познаник и понудио се да уместо њега он то обави. На своју несрећу, Мандић је пристао да га познаник одмени...

Њих двојица су у друштву са Цецом и Аркановом свастиком Лидијом ручали у хотелском ресторану и потом засели у кобни кожни сепаре.

Ражнатовић се осећао сасвим сигурно у свом омиљеном хотелу (ту се оженио, основао странку, хотел му је био као друга кућа).

Телохранитеља је, кажу, само минут пре пуцњаве послао да му донесе сладоледну торту коју је обожавао.

После Арканове трагичне смрти у јавности се појавила прича да су у току "Максовизије" 12. јануара увече, када је гостовала Цеца Ражнатовић, Минимаксу на пејџер стизале поруке које су најављивале убиство.



Једна је, наводно гласила: "Цецо, личиш на Гоцу Божиновску" (алузија на убиство Зорана Шијана, бившег мужа Божиновске), а друга: "Аркане, понеси сако, горе је хладно". Ове приче, касније је демантовао Минимакс.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вечера изостала

15.01.2018 20:14

Описано шта је Аркан тај дај јео.

ОДГОВОРИТЕ