Ветерани бране “Србску част“

Представници "Србске части" поручили су да они немају чланове, него само симпатизере, да дјелују хуманитарно, као и да су војне униформе облачили за потребе фотографисања, те да не посједују оружје.

Република Српска 15.01.2018 | 18:23
Ветерани бране “Србску част“
Иако су медији данас објавили информације да је ова организацији проглашена пријетњом за „националну безбједност БиХ“, Игор Билбија, предсједник Удружења "Србске части" у РС, не зна ништа о томе.

"Нисам чуо ништа о томе. Могу да прогласе шта хоће. Ако је злочин да се бавимо хуманитарним активностима, нека нас прогласе пријетњом", истакао је Билбија.

На конкретно питање има ли он кривични досије, одговорио је - „да“.

Предсједник удружења Ветерани Републике Српске (РС) Душко Вукотић негирао је наводе који су се ових дана појавили у јавности о томе да његово и удружење "Србска част" и остале организације с којима сарађују раде на формирању паравојне формације. 

Душко Вукотић, предсједник Ветерана РС се данас посебно обрушио на министра безбједности БиХ Драгана Мектића, те на новинаре Слободана Васковића и Авду Авдића, и најавио тужбе против њих.

Он тврди да Мектић „лаже“, када је рекао да су они паравојне формације које се већ дуже времена прате, уз оцјену да је Мектићева мета Милорад Додик, а да он „нема везе са доласком Србске части“ у Бањалуку.



"Не радимо ништа што прије нас нису радили и не раде ратни ветерани Армије БиХ, ХВО-а и Збора народне гарде Хрватске", казао је Вукотић.

Сматра и да је све „увод у одмазду“.

"Нисмо опасност ни за кога, али нећемо погнуте главе и ћутке ући у казамате", казао је Вукотић.

Појаснио је да је он упутио позив "Србској части" да, као удружење, а с обзиром да сарађују од 2014. године, „дођу у госте“ 9. јануара.

"Десила се беспотребна медијска помпа ничим аргументована. Уколико се докаже да су ветерани и Србска част паравојне формације, ја потписујем доживотну робију. Али ако се докаже да неко жели преко преживјелих синова РС, да гради политичку каријеру и тиме крши закон те ствара узнемиреност, онда тај исто мора бити санкционисан. У најмању руку, било би кореткно да, ако се не докажу његове тврдње, Мектић поднесе оставку", истакао је Вукотић.

Он је појаснио да је, уочи учешћа на паради поводом обиљежавања Дана РС, списак свих учесника из Србске части достављен МУП-у РС и да су добили акредитације.

"Сви који су дошли из Србије добили су акредитацију као безбједносно регуларне личности", додао је Вукотић.

Додао је и да двојица нису, те да стога нису учествовали, а да су касније сазнали да је разлог што су били у у казненој евиденцији јер су учествовали у тучи.

Он је објаснио да су „Ветерани“ позвали у госте чланове „Србске части“ на прославу Дана РС, а да су у Народну скупштину РС ушли као њихови гости на оснивачкој скупштини Организације потомака ветерана РС.

Вукотић тврди да је Мектићева права мета у политичком смислу предсједник РС Милорад Додик, “који нема никакве везе са доласком ‘Србске части’ у РС”.

''Нама је, као и свим другим ветеранима у свијету, повељама УН-а дата могућност да имамо своје униформе. Не радимо ништа што не раде ратни ветерани Србије, БиХ… Ако Мектић то не зна, нека пита Зеида Дукменића, припадника „Црних лабудова“  Армије БиХ, који је много прије нас постројио ветеране. Томе се не противимо, као што се не противимо ни томе да Мектић с њима билдује по теретанама у Сарајеву'', навео је Вукотић.

Извор: Агенције

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

БОБА

15.01.2018 17:36

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ОНА БУДАЛА ИЗ ПАРКА .ПАПАК БОРАЦ ЗБОГ ОВАКВИХ СМО ДОБИЛИ ОНО ШТО СМО ДОБИЛИ. СВЕ НАМ ЈЕ ЈАСНО .ОН ВЕТЕРАН.ЗАШТО СЕ НЕ ОГЛАСИ ПРЕСЈЕДНИК БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГДЈЕ СУ БОРЦИ ДА ЛИ СУ СВИ УЛИЗИЦЕ ЗА ПАРЕ БИ ПРОДАЛИ СВОЈУ МАТЕР ТАКО ЈЕ БИЛО И У РАТУ .СРЕТНО ОМЛАДИНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

15.01.2018 19:02

Кад се одмах не дјелују видите ста се десава....сад те будалетине дрзе конференције за стампу и вербално убијају у појам ово нормалних сто има...спреците те будалетине.Хапсите их аман....гдје је Сипа???Хапсите говна превентивно

Name

БОРО

15.01.2018 19:03

Да вас не лажу,Овдје се ради о вађењу и спашавању ове додикове милитантне организације,Лопина вукотић спашава овог билбију несретног криминалца,Који се свагда и у свашта петља Од обезбјеђења јавни кућа преко обезбјеђења и вођења марка павића објеката и фамилије сада до обезбјеђења дудука и његове гуз,,, јадни смо ми

Name

ВРС

15.01.2018 20:28

Еее видите цист доказ куповине сви они који немају образ!!! Тај исти је био у парку као страјкац... и Додик му запосли зену, и цуј он поста пресиједник "ветерана" а та иста организација је продузена рука секте звана снсд-е и МД , циљ да се ослаби борацка организација , и улога бораца који су створили РС ,само из једнога разлога да се борци неби подигли против они који униставају деценију и висе, све сто смо ми стварали крвљу. Генерале Савцицу огласи се, немој да сутис овим проданим дусама, који су се продали цовјеку који није метка испслио цијели рат.

Name

Гацко

15.01.2018 21:04

Немојте људи брукати цасне борце.Оне који су дали зивот за Р.С.,оне који су дали дјелове свог тијела за исту,и оне који це носити озиљак од рата на својим срцима. имајте постовања,Србске цасти,ветеранства према тим људима,од којих вецина данас теско зиви,и маргиналци су у републици коју су створили. МОЛИМ ВАС!!!!

Name

БОБА

15.01.2018 17:48

ГДЈЕ СУ ИМ КОЊИ,ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ ДА СВИ ПРОПАДНЕМО. НЕЗНА ЧОВИЈЕК ШТА БИ ВИШЕ РЕКАО НА ОВО.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ!

15.01.2018 18:50

Ова лијеви је посебна карикатура. Конобар из Лактаса, извјесни Зељко Милинковиц, који је лазно носио цин поруцника у рату иако је био само десетар, а и тај цин десетара му је одузет након сто је био притваран и протјериван из јединица. Након рата нема кога тај није изварао у Бањалуци и такав сада води бањалуцке ратне ветеране. ЗЕМЉО ОТВОРИ СЕ!

Name

борац

15.01.2018 17:49

Хало какви ветерани вец обицни криминалци било би интересантно погледати и вукотицев досје из рата упознао сам многе који су остали пљацкаси као и онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

15.01.2018 20:27

Какав Вукотић. Основао некакве Ветеране како бо добио новац из буџета. Борац никакав, а једино што ради је да наплаћује улаз на плажу. Сви тако почну, прво протести против власти и Баје, а онда их он плати и постану ударна песница режима против сопственог народа.

Name

сРБИН

15.01.2018 17:51

ПА коме припадају оне пуцаљке на фотографијама ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мекта

15.01.2018 17:53

Теби су Вукотићу црни лабудови у глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово неце изаци на добро

15.01.2018 17:54

По овоме испада да је МУП РС дао акредитације и регистрованим криминалцима, тј. онима који вецимају криминални досије или у РС или у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ово неце изаци на добро

16.01.2018 07:08

И, ста је ту ново?

Name

Др.

15.01.2018 17:57

Колико сте ви чашни, види се по томе што се називате "Србска", а умјесто правилно српски, "Српска". Није часно кварити језик и правопис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

15.01.2018 18:07

ТИ СИ ВУКОТИЋУ НЕВИЂЕНА ФУКАРА И ДУПЕЛИЗАЦ. НЕМАШ НИ ЈЕДНУ ОСОБИНУ БОРЦА И ВЕТЕРАНА И БРУКАШ НАС. ЈАДНИ СУ ВЕТЕРАНИ КОЈИ ТЕ ИЗАБРАШЕ И ЈОШ СУ ЈАДНИЈИ АКО ИХ ПОРЕДИШ СА ОВОМ ИСТЕТОВИРАНОМ, НАБИЛДАНОМ И КРИМИНАЛНОМ РУЉОМ КОЈА СЕ НАЗИВА СРПСКОМ ЧАШЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

момо

15.01.2018 18:08

Јел ово онај вукотиц сто је прије пар година у парку дизо саторе против владе и позиво на јурис на скупстину и на пресједника,ста је сад ово,каква је ово прица,па тај се друзи са криминалцима а народ је хтио да завади и руси владу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психолог

15.01.2018 18:47

Не би ја рекао да је проблем у њему,проблем је у народу којег овакав лик опцини.

Name

РОМАНИЈА

15.01.2018 18:52

Па мора се одужити преседнику за позицију коју обавља, сад све узео фол на себе да је он све организово и да их је он звао у госте да би заштитио власт, офирни сте...Дери Мектићу папке немогу ти ништа

Name

Официр

15.01.2018 18:12

хало , хало вукотицу стани на линију истине свако лице у униформи припада неком удрузењу . Свако лице у униформи и дуг ом цијеви је војник .ако неприпадају додику онда су пара војна групација знаци нелегално групирсни.дуге цијеви гдје добисе гдје задузисе ције је орузје ста казе нови закон о посиједу и носењу орузја .са криминал досијеом немозе далеко само код тебе мозе колико диплома имају ти надувани језеви ко су они да представљају снагу рс срамо се кога ститис проуци им прослост кркане .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматиц Адмирал - РСА Гаминг и НОВО РС доо

15.01.2018 18:12

А ветерани се финанцирају из Новоматицово - Додикових фирми за прање новца НОВО РС доо и РСА Гаминг доо,а на основу физичке заштите истих јер ветерани су тобоже спремни обавјештајци. Ха ха ха ха! Иза свега се крије ситни интерес појединца због којег покушавају спасити Милорада Додика који је заглавио у криминалу без повратка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

15.01.2018 18:23

Вукотицу и ја сам ветеран од првог до задњех дана у рату,поносан рањеник.Ти текинста си претјерао са твоим лажним патриотизмом,немој више свега ти када сви знамо да си један од већих ПАПАКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све Јев Могуце

15.01.2018 18:26

Тако је то кад криминалци имају дрзаву а не дрзава криминалце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

15.01.2018 18:29

Које је годисте тај Билбија и сто ти ликови из његовог удрузења нису били на ратистима и у рату за вријеме рата?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

15.01.2018 18:36

Ови људи страсно изгледају за хуманитарце. Ја бих им се одмах захвалила само да ме оставе на миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

15.01.2018 18:43

Овај Вукотић и ова смијешна група људи што сједи око њега су комплетне будале , лаживци и смутљивци, нека те криминалцее воде својој кући.Кога ли ови уопште представљају.Лижу Додине коске кад им баци ко шугави пси,

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕБИН НВ

15.01.2018 18:53

Браћо Срби, ако су ово наши најбољи синови који промовишу Српску част и неко ко би требао бити узор нашој дјеци, онда смо браћо у великом проблему. Нормално би било да се удружење ветерана, као и власт која их пуста у скупштину, бори за права поштених бораца који су изнијели рат на својим плећима а не да промовишу и бране удружење чији чланови имају криминална досијеа. Због оваквих ствари млади људи требају бјежати одавде ако већ неће или не могу мијењати систем вриједности овога друштва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

15.01.2018 19:48

А о којој хуманитарној акцији је ријеч? Зашто хуманитарци носе униформе " не цивилне" .Закљуцујем:сваки пут кад хоћу да дам неки прилог у хуманитарне сврхе или да позовем хуманитарни бр требам да обучем униформу.А оружје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

15.01.2018 20:10

Ја незнам ста овдје треба да се коментарисе,луди Вукотиц немозе да представља цасне борце Ветеране и ко је он да призива такве ликове из Србије да уцествују на паради,а Војску нису звали.Неко је овдје добро луд,хајде да се неко од нас слика са аутоматском пуском и нека стави слику на портал,у року од сат времена бит це ухапсен,а Полиција је слијепа на ове криминалце.Јадна је земља која има овако руководство и једног Стевандица полтрона.Досло је вријеме постених људи да оду са ових простора,а проклињем дан кад сам обукао униформу и отисао у рат да сад фукаре крцме добро једног Народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зоки

15.01.2018 21:12

Швака ти част Зоки. Као да сам ја написао овај текст. Три године и осам мјесеци по рововима. Немам тетоважу, немам напумпане мишице, немам оружје, немам криминални досије и због тога нисам част србин па кад је тако драго ми је што нисам. Жао ми је само што ме реума још подсјећа на ров.

Name

Армед алтруисм

15.01.2018 20:24

Знаци сад „хуманитарци“ раде као осигурање парада и слицно. Јебес и надреалисте и монтy пyтхон!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БоскоБуха

15.01.2018 20:29

Безбједносно регуларне лицности .... Врх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

16.01.2018 01:09

Ма какава српска цаст ови су српска срамота. дно дна. ј,,, их баја сто их финансира насим парама. криминалци као и он. хапси багру Мектицу. цега су ови ветерани криминала јесу. Наси бирци су најбољи српски синови .

ОДГОВОРИТЕ