Виктор о Новаку: Не ради он то због себе!

Њему најмање треба! Виктор Троицки открио је да је постојао састанак на којем је говорио Новак Ђоковић, али је објаснио да ситуација није баш каквом су је описали британски медији.

Тенис 16.01.2018 | 20:30
Виктор о Новаку: Не ради он то због себе!
Троицки није био на споменутом састанку, али зна шта се дешавало и, упркос жељи да не открива превише, казао је да је Ђоковићев циљ боља расподела новца, што би помогло слабије рангираним тенисерима и спорту уопште.

"Имам мишљење о томе, али сматрам да оно што се дешава на састанцима играча, треба тамо да остане. Видећемо, нисам био тамо јер сам играо у Сиднеју, али сам обавештен о свему што се дешавало. Знао сам и пре да ће бити састанка јер сам са Новаком много разговарао о томе", рекао је Троицки.

Виктор је након маратонског тријумфа над Алексом Болтом истакао да је јавност обманута великим свотама које се спомињу, пошто мали део тога заврши код самих тенисера.

"Ако погледате сву зараду на Гренд слемовима, мислим да је смешно колико ми добијамо. Они говоре да повећавају наградни фонд стално, то и чине, али зарађују много више него претходних година и ту лежи проблем".

Он је казао да је Новак, који је председник Савета играча, вођа у борби за бољу будућност спорта.

"Прича се синдикату играча, али се још ништа не зна. Не ради он то због себе, њему то најмање треба. Знам шта се дешавало, али нећу баш да коментаришем. Чињеница је да нам треба тако нешто, морамо да будемо уједињени јер тада имамо моћ да променимо нешто. То шта је у реду или није, погледајте у другим спортовима, па ће бити јасније".

У изузетно негативном тексту Мајка Диксона из "Дејли Мејла" освајач 12 Гренд слем трофеја малтене је оптужен да је избацио челнике АТП и Аустралијан опена из сале, да је шокирао саиграче и запретио штрајком 2019. године.

"Тенис јесте добро плаћен спорт ако играш добро, али процентуално није толико добро плаћен. У односу на веслање или гимнастику сигурно јесте. Мени је жао тих спортова јер познајем људе који тренирају можда и више од нас, 'погину' радећи, веће су атлете од већине спортиста и не зарађују толико. Тенис је веома популаран и зарађује доста као спорт, али играчи не добијају процентуално колико у другим спортовима".

За крај, Троицки је коначно објаснио како тенисери плаћају порез и да то никако не зависи од места пребивалишта, већ такси у свакој земљи у којој се одржава дати турнир.

"Регуларно плаћамо порез, у зависности од земље. Постоје јавни подаци, не бих ја да причам о томе. У свакој земљи плаћамо онолико колико износи такса. У Аустралији јесу ригорозни, али су веома коректни јер нам правдају трошкове – други то не раде. Правдају нам трошкове које имамо у Аустралији и на то скидају таксу. Јесу ригорозни, али опет понављам, изузетно фер и коректни. Излазе нам у сусрет да нам скидају таксу на трошкове, а овде су они абнормални – ако поведете цео тим и ако све то плаћа играч, а плаћа, онда је много скупо. Сви ти милиони и камиони о којима се пише да тенисери зарађују... Првих 10 да, топ 20 веома лепо живе, топ 50 такође, али ови испод никако. Док плате тренера, путовања, порезе... Веома мало им остане. Да не говорим о слабије рангираним играчима, они су у дубоком каналу. Расподела новца није равноправна и зато се Ноле бори, да би било мало равноправније и да тенис не играју само првих 100 на АТП листи. Многи играчи одустају јер немају довољно новца да финансирају каријеру. Једноставно немају шансу. Опет кажем, њему то најмање треба од свих", закључио је Троицки.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар