Хулигани се још бране ћутањем

Шесторици Сплићана који се налазе у Окружном затвору у Београду продужен је притвор на још мјесец дана.

Србија 15.01.2018 | 15:49
Хулигани се још бране ћутањем
Наиме, Сплићанима који су правили нереде на дербију у Београду, у суботу је истекао први мјесец притвора, па је судија Вишег суда у Београду донио рјешење о продужењу истражног затвора. Како пише "Слободна Далмација" они се и даље бране ћутањем и ниједан није признао, нити се за сада нагодио са тужилаштвом.

Током истраге, за сада је саслушан један свједок који их није теретио.

Како пише овај лист, током протеклих дана, осумњичене за нереде на трибинама посјетили су чланови породице.

- У наставку истраге чекамо да се закаже термин за преглед свих видео снимака са стадиона - рекао је Ђорђе Калањ, адвокат који заступа Дамира Товаровића (38).

Адвокати из његове канцеларије заступају и Јакова Подруга (24), Хрвоја Баковића (32), Анту Фирића (27). Стјепан Миовиловић (31) и Иван Мишковић (19), такође, имају адвокате које су сами одабрали, а не оне који су им одређени по службеној дужности. Истрага над њима се наставља, а до сада је саслушан један сведок.

Како преноси "Слободна Далмација" исказ је дао један од заповједника Жандармерије која је била задужена за одржавање реда на стадиону Партизана.

- Он није идентификовао ни једног од ухапшених из Хрватске као покретаче нереда, већ је говорио уопштено о почетку туче, како је видио са свог положаја, одакле је координирао полицијску интервенцију - рекао је адвокат.

"Слободна Далмација" пише да како за сада није предложен ниједан други свједок, прегледање снимака је неопходна истражна радња за наставак поступка, јер се сва шесторица Сплићана бране ћутањем.

Наиме, ради се о снимцима сигурносних камера са стадиона и снимцима телевизијских кућа које су преносиле догађај.

Судија Вишег суда у Београду одредио је истражни затвор над шесторицом након хапшења због опасности од бијега, јер су у питању страни држављани и како би се спријечило ометање истраге утицањем на свједоке и како би се избјегло узнемирење јавности.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Као САД

15.01.2018 21:20

Ове хулигане треба лијепо обрадити методама које користи демократска земља на коју се сви угледају (САД) у Гвантанаму. Онда ће пропјевати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

16.01.2018 15:26

сутање одобравање колинда њена НАТО руцица помирења . Хулигани 9 година европски братско сваком исто .

ОДГОВОРИТЕ