Ердоган поново пријети Америци

Пограничне снаге безбједности“ које формирају САД на сјеверу Сирије пријете националној безбједности Турске и биц́е уништене у зачетку, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Свијет 15.01.2018 | 15:47
Ердоган поново пријети Америци
„Сада Америка поред наших граница ствара терористичку војску која пријети безбједности Турске. Наш задатак је да се угуши ова војска, прије него што се уопште роди. Ако САД желе да сарађују са тим дивљим створењима — то је њихова ствар. Међутим, ми то нец́емо дозволити“, рекао је Ердоган у Анкари.

Он је навео да ц́е турска војска наставити са гранатирањем позиција снага курдске полиције у Африну.

„Наше Оружане снаге ц́е у блиској будуц́ности, надам се, ријешити проблем у Африну. Операција тамо може да почне у сваком тренутку“, додао је турски лидер.

Како је раније саопштио листу „Дифенс пост“ званични представник коалиције на челу са САД о борби против Исламске државе, коалиција се заложила за стварање такозваних „пограничних снага безбједности“ на територији под њеном контролом.

Према његовим ријечима, коалиција ради заједно са Сиријским демократским снагама на формирању и обуци нових „пограничних снага безбједности“. У овом тренутку обуку пролази око 230 особе, коначни циљ је стварање снага од 30.000 људи.

Извор: Спутњик

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Цудно

15.01.2018 15:22

Са једне стране турци попустају Асаду који им је јуце био гори од црног дјавола или сејтана. Сад друге стране оборе Путнов авион или зракоплов па се онда договоре да од њега купе с 400 уз све то праве гасовод. Све контра НАТО пакту и као слаг на торту пријете како це унистити војску коју америка подрзава. Несто се кува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стратег Аматер

15.01.2018 15:49

Кува се да Амери на мала врата испуњавају обецано тј Курдска дрзава у Сирији а успут једина права армија на коју могу да рацунају у том дјелу свјета.Ти Курди уз Америцко орузје и обуку су веома добра војска на терену а то Америци треба јер није све у Авионима.Турска то неце дозволити по цјену рата са Американцима,па и директно.

Name

Далај Лама

16.01.2018 07:26

Не радијем се ни једном рату а камо ли на блиском истоку јер то није далеко од нас. У свему томе поздрављам одлуку Ердогана да се напокон неко удостоји Америма отворено казе ко су и ста су. Исто тако је наступио и Ахмади-Недзад бивси председник Ирана. Када би било висе таквих људи мислим да би били савијени РОГОВИ Америма.

Name

Ердогане

15.01.2018 16:34

немој цацкат, да неби велика цијена била за твој потез ! Улијецес пази !!! Мало, помало губис мозда и све остало . Курда има око 30 Милиона ! Јеси сигуран 100 % да цес успјет ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2018 17:43

Ето сад це теби глупане Ердоган да одговори! Покриј се јорганом и цути биједнице!

Name

ТразимоРјесењеНеКривце

16.01.2018 01:35

Врло добро резоновање и види се добронамјерно. Европи не треба ова врста проблема. Турска економија и друство у цјелини се развијају у правом смјеру, небих требало то прекинути непотребним сукобом са нацијом од 30 милиона која има вјековне зеље за својом дрзавом. Распад Ирака и Сирије је великим дијелом узрокован и планом за Курдистан. Остали су Турска и Иран да се развале у те сврхе. Русење YУГЕ и Босне је била увертира за ово.

Name

Крени

15.01.2018 17:03

једном на дернек, Курди те цекају ! Искусни Борци ! Ајде ! цабук, цабук .

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

16.01.2018 04:37

Браво курди то су нај храбрији војници: