Батинаши стварају велике нереде

"То је на одговарајући начин застрашивање, у првом реду, Савеза за промјене и власти у Сарајеву, гдје се сваки пут поставља теза о издајницима и онда је, малтене, легитимно примијенити силу над издајницима путем батинаша, односно људи из криминалног миљеа који имају одговарајућу политичку, а некад чак и полицијску заштиту да се баве криминалним пословима".

Република Српска 15.01.2018 | 15:31
Батинаши стварају велике нереде
Потпредсједник НДП-а и посланик ове политичке партије у Народној скупштини РС Здравко Крсмановић каже да очекује да ЕУ уведе санкције предсједнику РС Милораду Додику.

"Очигледно је да је БиХ неопходна помоћ са стране како би изашла из овог блата, у које су нас и они на неки начин индиректно довели, доводећи Додика на власт на начин који није био у потпуности у складу са демократским стандардима", истиче Крсмановић.

Говорио је и о екстремистима из криминалног миљеа који су одржали састанак у Народној скупштини РС. 

"Прича није толико озбиљна у контексту паравојне формације, али је то сигурно организација чији је превасходни циљ застрашивање политичких неистомишљеника. То су тзв батинаши, људи који се припремају да врше притисак на политичке неистомишљенике. Нарочито су активни у изборном процесу посљедних неколико дана и на дан избора, када су спремни да примијене силу на одговарајуће људе, политичке противнике, како би се избори добили по сваку цијену.

Њихов долазак у Народну скупштину РС апсолутно даје легитимитет оваквој тези, јер је то политичка институција у којој сједе политичке партије. Дакле, то је на одговарајући начин застрашивање, у првом реду, Савеза за промјене и власти у Сарајеву, гдје се сваки пут поставља теза о издајницима и онда је, малтене, легитимно примијенити силу над издајницима путем батинаша, односно људи из криминалног миљеа који имају одговарајућу политичку, а некад чак и полицијску заштиту да се баве криминалним пословима".

Каже и да постоји бојазан од нереда на дан општих избора.

"У РС је ситуација у суштини доста сложена. Додик примјењује државне институције и јавна предузећа како би јачао своју позицију, наручује истраживања јавног мњења која му дају за право да је најјачи. Међутим, "излазак" ДНС-а из тврде коалиције која је до сада постојала на линији СНСД - ДНС - СП, што је евидентно, у потпуности доводи у питање да ли се може формирати постојећа власт након избора.

Ако ДНС има своје кандидате за појединачне функције, а Савез за промјене има једног заједничког кандидата, што је на неки начин већ извјесно, онда је превага за побједу за предсједника РС на страни Савеза за промјене. Због тога СНСД сматра да је потребно примијенити све могуће методе, па и силу, а ако ствари крену лоше, по сценарију чак и државног пуча у Црној Гори, застрашити бираче да стану са изласком.

Режим ће покушати да режира изборе, изведе своје сигурне бираче, смањи излазност. У таквој ситуацији, он може да очекује повољнији резултат за себе. У том смислу, ова прича је страшно озбиљна, јер се ни по коју цијену не смије дозволити промјена политичке власти у РС," каже Крсмановић и додаје.

"Постоји једна ствар коју треба повезати: хуманитарни центар у Нишу и све оно што се дешава у вези са тим центром и хуманитарни центар у Бањалуци, те повезивањем са, како сте их назвали, паравојним формацијама, а у суштини групом криминалаца, људи из криминалног миљеа окупљених у организацију која се састаје и у Народној скупштини РС са искључивим циљем застрашивања политичких противника.

Поред аеродрома у Залужанима праве се просторије и за смјештај специјалне полиције. Радови су у току. Отприлике се размишља да се хуманитарни центар прави на истој локацији. То је оно што у суштини забрињава свјетске медије - паралела хуманитарног центра у Нишу, са особљем које има дипломатски статус и нејасна је његова улога, и најаве о формирању хуманитарног центра по истом сценарију на локацији Залужани".

Извор: Агенције
 

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

ДОXА

15.01.2018 14:34

Ово су Хуманитарсци па цовјек реце да су скупили 1200 Еура помоци то ти све казе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

1200

15.01.2018 15:03

1200 евра им је послало босњацко удрузење из Беца за једну акцију коју су проводили за дјете којем треба операција ока, а ако мозга немас да схватис паметније је да се као и многи теби слицни запутис на станицу па у Њемацку да цистис клозете и свабска говна него глупост овдје да трабуњас.

Name

ре 1200

15.01.2018 15:22

Идемо у Њемачку ал кад почистимо говна као што си ти и ови позери.

Name

Раде

15.01.2018 14:42

Наша је батина оловка. На јесен 2018 године у име РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ показат ћемо гдје вам је мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.01.2018 15:07

признајем до сада моји üет цланова је гласало за СНСД-е а да не бројим своје мнгобројне присталице који се данас стидим и обецавам да је то прослост могу и купити стотинак гласова то бар није скупо али ово висе не иде.

Name

Аааа

15.01.2018 15:39

Значи, борац, јеб'о 100 марки, и твоја је батина ова оловка? Мо'ш мислит', Здравкец те инспирис'о...

Name

Ре

15.01.2018 15:50

Е мој Раде гдје ли ти живиш ? Још се заносиш РС Баш ми те жао.Видиш да је то само љуштура коју су опљачкали ЉУБИТЕЉИ РС.Људи се боре за ВИТАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ РС и успут понеки еуро ставе у дзеп.А ти ? Патриота шупљих дзепова

Name

Пролетер

15.01.2018 16:33

Ало бре, ко нема очи, нек не навраћа. Па зар он на тој паради није био сам и сам прошетао? То је била парада у његову част. Један човјек не види народ од себе самог. Проблем је што је предуго на власти. Кад у Сарајеву на сваким изборима, мијењају власт, зашто не бисмо и ми? Јел им ко од нас нашкодио, зато што мијењају власт? Политичке, а поготово финансијске хигијене ради, власт се мора редовно мијењати. Нема у овој причи ни Руса, ни Јенкија, ни Муслимана, Хрвата, Хутуа и Тутсија, ово је прича о нама самима.

Name

де

15.01.2018 19:44

Зивила унитарна рс и Додо. Хаха хаха

Name

Ђорђе

15.01.2018 15:06

Када се ријешимо овог олоша, шљама и полусвијета. Прво што треба направити "Музеј Срама" и да се ту ставе сви, који су ово друштво од 90-тих, а били су на власти. Пресједници, посланици и сви други поданици у служби режима и тираније у урушавању друштвених вриједности. Да народ незаборави, а наравно прије тога лустрација и одузимање имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2018 15:33

Увијек имате најбољи коментар...

Name

Ђорђе

15.01.2018 15:40

Хвала....

Name

Ин

15.01.2018 15:18

Тако је Крсмановицу. Ови су ту да туку народ и сзп. Али непласимо се их наса је батина оловка на изборима скинуцемо их свласти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

15.01.2018 15:23

Некад су нам част бранили научници, спортисти, глумци, музичари, сликари, а види данас ситуације...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Макxимовицу,

15.01.2018 15:37

стварно незнам где ти зивис, мислио сам да си мало образованији "стета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

15.01.2018 15:47

Јован Дивјак је за тебе српски патриота. Због тебе никад више нећу гласати за СДС и ПДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.01.2018 22:43

Страшно

Name

Турбоскара

15.01.2018 15:49

Вас Нико несмије да бике .Осим насе И васе милицоје.вец видјено

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

15.01.2018 17:25

ЧИМ СЕ КАЖЕ ИСТИНА ОДМАХ НАМ КРИВИ ПРЕСТАВНИЦИ У САРАЈЕВУ. ОНАЈ КОШАРАЦ КО БАЛВАН ОН ДА ПРИЧА ОНАКВЕ ГЛУПОСТИ ПА СВИ СЕ МИ ПОЗНАМНО ГОСПОДИНЕ КОШАРАЦ НИКО НИЈЕ ПАО СА МАРСА СВЕ ШТО СЕ ПИШЕ ОВИХ ДАНА ЈЕ ИСТИНА. БРАВО ЗА МЕДИЈЕ ОДНОСНО НОВИНАРЕ КАМЕРМАНЕ И СВЕ ДОБРЕ ЉУИДЕ ШТО МНОГИМА КОЈИ НЕ ЗНАЈУ ОДЛИЧНО ПОКАЗУЈУ ГДЈЕ СМО И ШТА СМО.ПОЗДРАВ БН ТЕЛЕВИЗИЈИ И СВИМ ДРУГИМА КОЈИ СУ ОБЈЕКТИВНИ. ЉУДИ ДОТАКЛИ СМО ДНО СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

15.01.2018 18:02

Ова му је најбоља : Додика су странци ставили , па нека га сад и сами скидају " одлицна , најгенијалнија изјава да ипак није тузно !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

15.01.2018 21:01

увјек су срби имали ваке људе жалосно ал јебига то су срби

ОДГОВОРИТЕ