Боксери код Бенеша: Ако треба доћи ће нас 500!

У посјету Маријану Бенешу који се налази у УКЦ РС у Бањалуци, данас су дошла највећа имена некадашњег југословенског бокса, Тадија Качар, Антон Јосиповић и други, носиоци преко 30 олимпијских, свјетских и других медаља.

Остали спортови 15.01.2018 | 21:05
Боксери код Бенеша: Ако треба доћи ће нас 500!
Качар се присјетио како га је, као 18-годишњака, дочекао Бенеш.

"Увијек ме звао са собом. Ухватио би ме за руку, ставио у свој луксузни аутомобил и возио по Београду. Био је звијезда, популаран", истакао је Качар.

Он је поручио да је Бенеш "нокаутер и снагатор, какав се ријетко среће".

"Са друге стране има меко срце и добру душу, за разлику од других боксера, а има и музичко образовање и смисао за поезију. Није нам било тешко да дођемо из свих мјеста широм бивше Југославије. Жао ми је што међу нама није и Дамир Шкаро, који је дошао из Аустрије, али није стигао због других обавеза. Бокс је суров у рингу, али када гонг означи крај, боксери остају у коректним и фер односима", рекао је  Качар и наглаисо да ће "сутра доћи 500 боксера ако Бенешу затреба"

"Маријан је велики шампион и људска громада. Иначе се окупљамо на турнирима, у љепшим ситуацијама, али живот је понекад окрутан и суров, па се понекада окупимо у оваквој ситуацији. Нашој легенди желимо што бржи опоравак ", казао је Саид Чолпа

Сви су истакли колико је Бенеш увијек био храбар борац. 

"Освојио је публицитет не само Југославије, него и окружења. Поштовали су га као спортисту. Завршио је каријеру, али се нажалост десило што се десило. Из цијеле бивше Југославије смо дошли да га обиђемо. Надамо се да ће се опоравити и да ћемо доћи да се дружимо и причамо о нечему што би га насмијало", казао је Божидар Дујковић.

Докторка Даворка Катана, специјалиста неурологије, је казала да особље УКЦ улаже максималне напоре да Бенешу пружи најбољу терапију. Боравиће у болници још седам дана па ће одлучити да ли је даље за физикални третман или ће бити упућен на кућно лијечење. Бенеш је у болницу примљен због отежаних и успорених психомоторних функција.

"Тренутно стање је стабилно", казала је Катана, али није прецизирала даље прогнозе.

Антон Јосиповић се захвалио свима, пријатељима спорта, прослављеним боксерима и љекарима УКЦ Бањалука ...

"Све што је некада ваљало, данас се скупило овдје. Када су нас људи примијетили у граду, рекао сам - ово што видите, то је најбоље из бивше земље", поручио је Јосиповић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар