АО - Џумхур: Много нервозе, несигурности...

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур задовољан је проласком у друго коло Аустралијан Опена посебно јер је у меч против Италијана Паола Лоренција ушао тек опорављен од повреде и без иједног тренинга.

Тенис 15.01.2018 | 20:00
АО - Џумхур: Много нервозе, несигурности...
Џумхур је на старту првог гренд слема сезоне у Мелбурну направио велики преокрет и послије губитка прва два сета стигао до фантастичне побједе - 3:2 (6:3, 6:2, 6:7, 2:6, 4:6).

"Заиста тешка, али јако, јако, битна побједа. Неколико дана прије овог меча, нисам имао никаквог тренинга, игре нити трчања већ сам се фокусирао само да прође повреда. Нога је издржала, успјели смо да је залијечимо, али нисам имао довољно тренинга и поена, па сам ушао у меч са много нервозе, несигурности и без самопоуздања. Сами услови су били тешки, много вјетра и противник Паоло Лоренци који је заиста бори за сваку лопту", рекао је Џумхур.

Према његовим ријечима, није се ни навикао на терен и игру, а већ је био у заостатку од два сета.

"Прва два сета су пребрзо прошла, нисам успио ни да осјетим ударце како треба, а губио сам 2:0. Без обзира на сву моју негативности, борио сам се и успио да направим брејк у трећем сету, а потом сам и пронашао игру и добро одиграо четврти и пети сет. БИо сам тада бољи и заслужио сам побједу".

На крају се сарајевски тенисер захвалио навијачима, који су га у Мелбурну здушно подржавали.

"Желим стварно да се захвалим публици, свима који су дошли да ме бодре и стварно је било лијепо играти у таквим условима. Драго ми је и због њих да сам успио да побиједим. Велики тријумф, послије 0:2, јер сам се вратио тек након повреде и без тренинга. Показао сам да имам ниво који ми је данас помогао", подвукао је Џумхур, који ће у другом колу играти против аустралијског тенисера Џона Милмана, који је на старту декласирао Хрвата Борну Ћорићу са 3:0 у сетовима 7:6, 6:4, 6:1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар