ЕП: Навијачи разочарани, а Цветковић задовољан!

По друштвеним мрежама не може да се нађе ниједан позитиван коментар на игру Србије у прве две утакмице Еура, али је зато селектор, како је изјавио после меча, изузетно задовољан.

Остали спортови 15.01.2018 | 15:45
ЕП: Навијачи разочарани, а Цветковић задовољан!
Србија је близу да и треће европско првенство заредом заврши после само пет дана, односно након свега три одигране утакмице. Од укупно осам мечева које су "орлови" одиграли од Еура у Србији, победили су на једном, исто толико пута играли нерешено и доживели шест пораза.

Последњи у недељу од Шведске у Спалдаијум арени.

"Србија" сада у игри за други круг држи теорија, а изјаве из табора наше репрезентације више не звуче толико оптимистично, као што више нема ни претњи...

Селектор Србије Јовица Цветковић рекао је да му тешко пада пораз од Шведске, али да нема шта да замери играчима и додао да верује у пролаз у другу фазу Европског првенства.

"Радује ме ова игра, јер заиста смо целу утакмицу покушавали, били опасни, за разлику од онога до сада. Има много лепих ствари, нећу да размишљам негативно, јер га има врло мало. Одиграли смо поштено. Са овим залагањем имам вере у пролаз", рекао је Цветковић, а пренео је Рукометни савез Србије.

Репрезентација Србије изгубила је данас у другом колу Групе А од Шведске са 25:30.

"Одиграли смо максимално 60 минута у ненормалним условима. Када то кажем, мислим да поред свих наших невоља из припремног периода, изузетно сам задовољан оним што су моји играчи приказали против једне изузетне репрезентације. Највећи проблем је била брза игра Шведске, коју у овом статусу нисмо могли да пратимо. Оставили су момци срце на терену, немам шта да им замерим, а судије су одсудиле 'комшијско европски'. Посебно ме радује што смо данас добили Цупару на голу. Бранио је одлично. Имали смо много лепих акција и то је оно што мене храбри. Имали смо падове у игри. Пореметили су нас неискоришћени зицери. Онда последњи атом снаге потрошите да би стигли резултат, а тада дођу грешке. Нисмо ми екипа која игра годинама заједно да би се могла очекивати стабилност и у оваквим ситуацијама", рекао је Цветковић.

Србији је за пласман у наредну фазу потребна победа у директном дуелу против Исланда у трећем колу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар