Венгер "промијенио плочу": Знаће се за 48 сати...

Француски менаџер дуго је говорио да нема говора о томе да ће Алексис Санчез напустити "Емирејтс" у овом прелазном року, али је изгледа и сам признао пораз. . .

Фудбал 15.01.2018 | 19:45
Венгер "промијенио плочу": Знаће се за 48 сати...
Арсен Венгер је, чини се, признао пораз у борби за Алексиса Санчеза.

Дуго је француски стручњак говорио да Чиленац нипошто неће напустити "Емирејтс" у овом прелазном року, потом је прешао на "неодређене изјаве" наводећи да за његовог најбољег фудбалера није стигла нити једна понуда, да би након пораза од Борнмута (2:1) "променио плочу".

На овом мечу није рачунао на Алексиса Санчеза, чија породица је стигла у Лондон у ишчекивању трансфера, а након нове лоше партије свог тима објаснио је и због чега.

"Било је тешко за њега јер је на 'стенд-бају', зато сам одлучио да не игра. Могао је да оде јуче, данас или сутра, све ће бити познато у наредних 48 сати", навео је Венгер на конференцији на којој се није дуго задржао, али је ипак саслушао сва питања пре неголи је подвукао да никако Алексис Санчез НИЈЕ одбио да игра против "трешњица", него је то била његова одлука.

Објаснио је да Месут Озил, коме такође истиче уговор у јуну, није играо због повреде, а не због ишчекивања трансфера, па затим додао да има и чврста уверења да стиже појачање.

"Ако Санчез оде - морамо да га заменимо. Јуче нам је недостајало доста играча, али морамо одговорити на то... Не знам да ли иде. Прелазни рок је у току и морамо користити играче који су потпуно фокусирани на клуб", јасно је казао Арсен Венгер.

Све су гласније приче да је агент бразилског фудбалера Малкома у Лондону и да ће већ у понедељак бити "озваничен" овај трансфер вредан око 50 милиона евра колико следује Бордоу, али током викенда појачане су гласине о још једном офанзивцу.

Пјер-Емерик Обамејанг могао би да постане играч Арсенала, јавља добро обавештени експерт за трансфере Ли Прајс, који је претходно јавио договоре за Колашинца и Кеиту.

Габонац, који је суспендован у свом Дортмунду због недоласка на клупски састанак, постигао је договор са Арсеналом, а управо се чека одлазак Алексиса Санчеза у Манчестер јунајтед или Манчестер сити како би дошло до формализације сарадње.

Питање је само да ли Малком или Обамејанг, или обојица?!

Коментари / 0

Оставите коментар