Србија држи кључ стабилности

Јапански премијер Шинзо Абе оцијенио је да Србија држи кључ стабилности у региону западног Балкана, те најавио интензивирање сарадње двије земље у наредном периоду.

Србија 15.01.2018 | 10:57
Србија држи кључ стабилности
Абе, који данас стиже у посјету Србији, изразио је очекивање да ће с предсједником Србије Александром Вучићем, за кога каже да је велики познавалац Јапана, разговарати о будућности двије земље и да ће унаприједити пријатељске односе.
 
"Задовољство ми је што ћу, као прву земљу у региону западног Балкана, посјетити Србију", рекао је Абе за београдску "Политику".

Наводећи да се однос између Јапана и Србије непрестано развија у широком спектру области, он је истакао да потенцијал за значајан напредак посебно постоји у сфери економије.

"Чињеница да ће ми се у овој посјети придружити челници компанија којима се Јапан поноси, говори о појачаном интересовању јапанских фирми за Србију", навео је јапански премијер.

Упитан како Токио види тренутни спољнополитички курс Београда, Абе каже да Јапан поздравља континуирани напредак Србије у процесу придруживања ЕУ и да ће пружити снажну подршку напорима Београда у примјени реформи потребних за чланство у Унији.  

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ХОС

15.01.2018 10:07

Србија заједно са Хрватском дрзе,назалост кљуц нестабилоности,да је тако како овај Јапанац казе,не би тензије биле стално напете.Стабилоност це доци кад ове двије дрзаве пусте БиХ на миру,односно да нестану претензије на БХ територију сто то данас није слуцај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.01.2018 13:04

Ма цовјек је у преву. Све док никога не дирају - све мирно

Name

Заи Јиан

15.01.2018 10:56

Јапанац, немој нас још и ти зезати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

15.01.2018 16:20

досао он да нам прица о стању на балкану,имају они вецих проблема са корејом и кином.