У Банском двору сјајан концерт

Почетак православне Нове године обиљежен је традиционалним новогодишњим концертом Бањалучке филхармоније. У препуној Концертној дворани Културног центра Бански двор изведене су композиције из репертоара најпознатијих свјетских композитора.

Република Српска 14.01.2018 | 20:11
У Банском двору сјајан концерт
Сала Банског двора била је премала да прими све који су жељели да слушају концерт Бањалучке филхармоније. Умјетници су поново одушевили публику. Седми новогодишњи концерт, како скромно признају, био је најбољи до сада.



“Могли смо да чујемо композиције Штрауса, Дворжака, Чајковског. Биничког и сјајне солисте на које је публика дивно реаговала, као и на програм и на динамику композиција. Ово је био свјетски концерт”, рекао је директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић.



Присутни, који су без даха пратили наступ Бањалучке филхармоније, поручују да треба што више оваквих дешавања, али и да је вријеме да град има велики концертни простор.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

борац

14.01.2018 19:19

Дали је Баја наступао са својом немозе нам нико ниста????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кочићев вијенац

14.01.2018 19:40

Дивно је видјети да неко као ти прати културу! Немој мјесати политику и културу или се барем описмени па онда коментариси.

Name

Сведска

14.01.2018 20:19

Сад це Баја јос мало да свира клавир.

Name

Треба веца дворана

14.01.2018 20:37

Надати се да це вец ове године Бањалука добити и велику концертну дворану за озбиљну културу попут филхармоније која је свакако понос Српске, за 30 мин. је отисло неких 400 улазница

Name

Гледао

14.01.2018 19:38

Гледао сам данас на РТРС и мада нисам музицки образован за мене је концерт био одлицан.Најинересантнија је била једна дама а мислим да се она несто врти око политике на тв која је присуствовала концерту која казе да је свирана композиција Севиљски берберин.Није свирана поменута композиција а полтицари су ту да само попуне прва мјеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фол-Гол

14.01.2018 20:24

Мени је најинтересантнији био први ред у концерној сали. Умјесто људи од умјетности, музике, писане ријечи и културе уопсте - испразни Богу и народну досадни политичари са својим женама. А оне ко жене зијевале и пљескале а не знају чему. А Радмановић и његова снајка као и Радојичић и његова су нам показали да Беч станује у Бањалуци. Истина Радмановиц је размисљао о капљици, а његова зена о хеклању, док је Радојичићева жена ковала планове како се опет домоћи неког мјеста у Влади РС или електропреносу, индиректном опорезивању и тд. Једино градоначелник није размишљао о концерту него о томе како це вратит изгубљено градско градјевинско земљисте. Нај ми је смјешни Чубро и његова заинтеесованост за концерат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видоје

14.01.2018 20:56

По теби, ови људи сто си их набројао немају право да буду на концертима? И примјецујем да си ''цитац мисли'', па ме интересује да ли да ли Трумп намјерава да нападне С. Кореју? И да ли це Ахмадинедзад заврсити на робији након недавних демонстрација у Ирану? Баба Ванга.....

Name

70

15.01.2018 01:52

НЕКА УЖИВАЈУ ОНИ ШТО СУ СИЛОМ ПРИЛИКА МОРСЛИ БИТИ У ПРВОМ САФУ.ДУСАНКА КРЕДНАЦ НЕЗНА СТА ЈЕ ОВО. КОПИРАЈТЕ БЕЧ, АЛИ ЈЕ ТАКО БЛИЗУ А МНОГО ДАЛЕКО.СРАМИТЕ СЕ ДИЛОВА И ТРАНСФЕРА СА СЛОВЕНЦИМА. СРАМ ВАС БИЛО.

Name

Без превара не иде..

14.01.2018 21:51

Богами, многи са улазницама су пољубили врата. Како су остали запосјели њихове столице, не зна се. Нико појма нема. Превара и злоупотребе, као и све овдје што је. Ето то је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Музика у народ..

15.01.2018 07:43

Неопходно је што прије саградити ту концертну дворану. И због филхармоније и осталих садржаја, али и за поступно преношење са зборова, дернека, сајмова и из чадора оне наше шаторске, промукле и прозукле, пјанске и предизборне, громке и громогалсне музике. Па зар и она није већ одавно прешла у воде класике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

15.01.2018 09:30

А кад сее досло куци Баја Мали книндја гоци бенд Цана јандрино јато И ојкаце...

ОДГОВОРИТЕ