Хокеј: Срби бољи од Белгијанаца, у трци за виши ранг!

Јуниори Србије су у трећем колу СП друге дивизије за хокејаше у групи Б савладали Белгију са 7:5 (4:2, 2:0, 1:3).

Остали спортови 14.01.2018 | 10:15
Хокеј: Срби бољи од Белгијанаца, у трци за виши ранг!
Они су тако остали у трци за освајање првог места и пласман у виши ранг.

Почетак меча је наговестио добру игру српског тима, јер се од старта видела велика мотивисаност наших играча али и чињеница да је квалитет на страни Србије.

Са два експресна гола Ћурчића и Ђумића у трећем минуту већ се могао наслутити коначан епилог, али и да ће публика уживати у ефикасној утакмици. 

Белгијанци су успевали да задрже прикључак, али добра реализација играча више омогућила је "оклопницима" да на крају друге трећине имају четири гола предности. 

Белгијанци су са два узастопна гола у последњој деоници донели трачак неизвесности, али је капитен Лука Вукићевић својим другим поготком у 59. минуту решио питање победника. Све што је Белгија успела да уради до краја меча је да ублажи пораз. 

У преосталим утакмицама трећег кола Хрватска је савладала Мексико 5:2, а Шпанија је победила Турску 7:2. У недељу је на шампионату слободан дан, а утакмице четвртог кола на програму су у понедељак. 

Србија игра од 20 сати, противник ће јој бити Мексико, а улаз у ледену дворану Пионир је бесплатан.

Србија – Белгија 7:5 (4:2, 2:0, 1:3)

Стрелци за Србију: Ћурчић (3. минут), Ђумић (3. и 25. минут), Каштел (11. минут), Војиновић (19. минут), Вукићевић (28. и 59. минут).
Стрелци за Белгију: Хен (9. минут), Аугер (16. минут), Донд (43. минут), Свенен (45. минут), Де Крук (59. минут)

Састави екипа:

Србија: Митић, Васић, Шпањевић, Марковић, Вукићевић, Војиновић, Ђумић, Пејчић, Зотовић, Грковић, Каштел, Чурчић, Стојсављевић, Јешић, Анђелковић, Драговић, Таракан, Марковић, Вручинић, Јанквоић, Филиповић, Суботић,

Белгија: Губелс, Шалер, Делмарш, Кампер, Версин, Де Крок, Клијсен, Хен, Дарке, Донд, Тамбер, Аугер, Богаретс, Кајлертс, Веленс, Свенен, Клесенс, Де Сестер, Демс, Кулен.

Табела: Шпанија 8, Србија 7, Хрватска 6, Белгија, Турска 3, Мексико 0.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар