ШПА: Реал у каналу - Виљареал га добио у Мадриду!

Фудбалери Реал Мадрида поражени су пред домаћом публиком од Виљареала са 1:0, у 19. колу шпанске ЛаЛиге. Шокантан крај у Мадриду, Зидан пред сменом! Мадридски листови најављивали су Јоакима Лева као будућег тренера Реала уочи утакмице са Виљареалом. Притисак на Зинедина Зидана биће само још већи после вечерашње утакмице. Атлетико осваја бодове, Еибар без среће. Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Еибар у гостима са 1:0.  Велики кикс Рубена, Валенсија пришла Атлетику. Фудбалери Валенсије победили су данас Депортиво Ла Коруњу у гостима са 2:1.

Фудбал 14.01.2018 | 08:30
ШПА: Реал у каналу - Виљареал га добио у Мадриду!
Изабраници Зинедина Зидана наставили су са лошим партијама ове сезоне у првенству, док се "Жута подморница" полако пење на табели и сада су пети са само бодом мање од Мадриђана.

"Краљевски клуб" доживео је други пораз у последња три меча у ЛаЛиги и заостају 16 бодова за првопласираном Барселоном.

Гол за велику победу Виљареала постигао је у 87. минуту Форналс. Черишев је повукао одличну контру, лопта је дошла до Унала који је промашио, али се лопта одбила до младог Шпанца који је лобовао Наваса. 

Реал није успео да до краја меча постигне гол за изједначење, па су тако доживели нови дебакл. 

Екипа Зинедина Зидана доминирала је мечом, али није успела да постигне гол. Имали су Мадриђани чак 28 шутева, од чега седам у оквир гола. 

Роналдо се једно пет пута нашао у прилици на овом мечу, али ниједном није успео да постигне гол. Чак је и погодио пречку у 23. минуту из слободног ударца, а у 14. минуту је и поништен гол Реалу који је постигао Бејл.

Покушавао је Роналдо, већином у првом полувремену, али није имао среће да дође до гола. Последњу озбиљну шансу на мечу имао је Лука Модрић у 81. минуту, али је његова лопта отишла изнад пречке.

Реал у наредном колу игра против Депортива, док Виљареал дочекује Леванте.

Шокантан крај у Мадриду, Зидан пред сменом! Мадридски листови најављивали су Јоакима Лева као будућег тренера Реала уочи утакмице са Виљареалом. Притисак на Зинедина Зидана биће само још већи после вечерашње утакмице.

Мадридски листови најављивали су долазак Јоакима Лева на клупу Реал Мадрида наредног лета и смену Зинедина Зидана можда већ у марту, уколико не прође Пари Сен Жермен у осмини финала Лиге шампиона.

Притисак на младог тренера, освајача осам трофеја за две године на клупи славног клуба, биће само још јачи после шокантне завршнице утакмице 19. кола Примере у којој је Виљареал дошао до прве победе у историји на "Сантијаго Бернабеу" стадиону. Из 18. покушаја!

Маестралном контром у 88. минуту, док је пљусак упорно хладио темперамент љутих Мадридиста (а било их је 65.000 на трибинама), гости су продубили агонију првака Европе и Шпаније који је у последње три рунде Ла Лиге освојио један од девет могућих бодова:

Реал Мадрид - Виљареал 0:1 (0:0), након што је Кејлор Навас зауставио ударац стидљивог резервисте Енеса Унала, али био те "среће" да се лопта одбила право на левицу талентованог Пабла Форналса који је лежерно, лоб ударцем, нанео Зинедину Зидану јубиларни десети пораз у претходних годину дана.

Француз је у првој календарској години на клупи клуба у чијем дресу је играо од 2001. до 2006. године доживео само два пораза, док је само у последња три кола Примере бележио следеће резултате: Барселона 0:3, Селта 2:2, Виљареал 0:1.

Пред дуел са повредама и суспензијама осакаћеном екипом тренера Хавијера Каљехе Ревиље, коју је на све то пре неколико дана напустио најбољи стрелац, Седрик Бакамбу, Зидан није могао да рачуна на капитена Серхија Рамоса и центарфора Карима Бензему, па се одлучио да "Жутој подморници" супротстави навалом Кристијано Роналдо/Гарет Бејл/Иско Аларкон.

Овај трио, иза којег је деловао стандардни везни ред са Касемиром, Тонијем Кросом и Луком Модрићем, пропустио је неколико одличних шанси да спорадичне звиждуке са трибина утиша пре полувремена, односно пре него што ће постати учесталији и злослутнији.

Да су га само тешке повреде колена спречиле да брани мрежу неког од највећих клубоа Европе, Серхио Асењо потврдио је у више наврата по пљуску који је упорно поливао мадридско фудбалско-историјско здање. Одбрану утакмице, Асењо је забележио у последњем минуту игре првог полувремена, када је Роналдо у паду успео да захвати лопту левом ногом са свега пет метара, али тако да је чувар мреже гостујућег тима успео рефлексном реакцијом да спречи вођство Реала.

Публика и Португалац тражили су од Ундијана Маљенка да покаже на белу тачку у том тренутку, јер је Данијеле Бонера укрштајући путање са Роналдом нехотице закачио звезду светског фудбала по нози и, руку на срце, избацио га донекле из равнотеже, али је строги Шпанац проценио да то није био контакт за најстрожу казну.

Пар момената касније Маљенко је послао екипе на одмор и већ тада могло је да се претпостави да ће Реал играти са осетно мање самопоуздања у наставку, што због реакције публике, што због великог броја пропуштених прилика у којима су се Роналду придружили Бејл, Модрић и Иско.

Осетивши да му је у маневру потребан још један човек, Каљеха Ревиља увео је бившег играча Реала, руског везисту Дениса Черишева уместо "невидљивог" Рабе почетком другог полувремена и моментално послао поруку Кејлору Навасу да га чека потпуно другачија утакмица од оне из првих 45 минута. Костариканац на голу мадридског клуба зауставио је ударце Мануа Тригероса и Форналса у уводним тренуцима другог полувремена, а како је време одмицало тако је и вера у победу код играча у белим дресовима била тања и тања.

Нарочито безопасан и несигуран са лоптом у ногама био је Роналдо, који је у утакмицу ушао са преко 80 шутева ка голу ове сезоне у Примери и свега једним поготком из игре, а који је формом у јануару наговестио да ћемо ускоро избројати и 100. ударац са једном срећном завршницом по њега и навијаче најтрофејнијег клуба Европе.

Међутим, да за њега важе друга правила, Зидан је показао у 70. минуту када је оставио нервозног Роналда на терену, а Марка Асенсија и Лукаса Васкеза увео у игру уместо Бејла и Иска што јесу биле промене услед којих је повећан притисак на одбрану Виљареала али не и број прилика за гол.

Реал ове сезоне није постигао погодак после 85. минута, након што је прошле практично освојио Примеру погоцима у "Фергијевом времену", с тим да се ове суботе није на томе завршило - Зидан је залеђеним погледом пратио фантастичну контру гостију, који су у неколико секунди стигли од свог до Навасовог гола и, из другог покушаја, сместили лопту у мрежу.



Атлетико осваја бодове, Еибар без среће. Фудбалери Атлетико Мадрида победили су Еибар у гостима са 1:0, у 19. колу ЛаЛиге.

Једини гол на мечу је дао Кевин Гамеиро у 27. минуту. Он је искористио правовремени центаршут Антоана Гризмана који је претходно био на граници офсајда.

Еибар је био бољи противник, у финишу је могао до гола, али Оливеира, Кике и Инуи нису искористили неке од прилика за домаћина само у последњих десетак минута.

Еибар је током меча углавном држао лопту, али се екипа Дијега Симеонеа до краја радовала победи. Атлетико је други на табели шпанског првенства са 42 бода, док Еибар са 27 заузима седмо место. 

Велики кикс Рубена, Валенсија пришла Атлетику. Фудбалери Валенсије победили су данас Депортиво Ла Коруњу у гостима са 2:1, у 19. колу ЛаЛиге.

Валенсија је водила головима Гонсала Гедеша у 37. и Родрига у 64. минуту, а резултат је у 88. смањио Флорин Андоне.

Иако је Депортиво играо добро у првих пола сата меча, домаћина је "пресекао" гола Гедеша за који је крив голман Депортива Рубен. Гедеш је шутирао низак фелш, али је Рубену лопта прошла испод руку. Депортиво је након другог гола гостију могао само до утешног гола.

Репрезентативац Србије Немања Максимовић играо је целу утакмицу за Валенсију, за коју је дебитовао француски фудбалер Френсис Кокелан који је недавно дошао из Арсенала. 

Валенсија је трећа на табели шпанског првенства са 40 бодова, док Депортиво има 16 и на 17. је месту. 

Максимовићу 90 минута, Валенсији три бода. "Слепи мишеви" умало испустили предност од два гола у финишу утакмице на "Ријазору".

Четири дана након што је у куп утакмици против Лас Палмаса дао први гол у дресу Валенсије, Немања Максимовић је први пут био "стартер" и у мечу шпанског првенства.

Репрезентативац Србије је након летошњег трансфера из Астане сакупио једва 40 минута на шест наступа у Примери, али га је тренер Марселино коначно "бацио у ватру" на гостовању у Ла Коруњи, заједно са новајлијом из Арсенала Франсисом Кокеланом.

И, било је као у сну!

Валенсија се победом на "Ријазору" резултатом 1:2 (0:1) учврстила на трећем месту, сада са чак осам бодова више и утакмицом више од Реала, који је поподне у Мадриду изгубио од Виљареала.

Водећи гол дао је Гонзало Гуедеш у 37. минуту, након што је голман Рубен необјашњиво допустио да му лопта после приземног шута португалског нападача прође "кроз руке" и заврши у мрежи.

"Слепи мишеви" имали су среће и у 64. минуту, када је лопта после шута Родрига погодила једног играча Депортива, променила правац и преварила Рубена - 0:2!

Очекивало се да Валенсија из једне од бројних контри "овери" домаћина, али трећег гола није било, па је Румун Флорин Андоне у 88. минуту смањио на 1:2 и вратио неизвесност у сам финиш.

Могао је Депортиво и до бода у судијској надокнади времена, али се Адријан, некадашњи нападач Атлетико Мадрида и Виљареала, збунио у изгледној позицији и тукао преко пречке.

Парови ЛаЛига 19. коло:

Субота:

Ђирона – Лас Палмас 6:0 (1:0)
(Стуани 25, Олунга 57, 70, 79, Гарсија 64, Порту 74)

Реал Мадрид – Виљареал 0:1 (0:0)
(Форналс 87)

Еибар – Атлетико Мадрид 0:1 (0:1)
(Гамеиро 27)

Депортиво – Валенсија 1:2
(Андоне 88 - Гедеш 37, Родриго 64)

Недеља:

12:00 Леванте – Селта
16:15 Алавес – Севиља
18:30 Еспањол – Атлетик Билбао
20:45 Сосиједад – Барселона
21:00 Бетис – Леганес

Петак

Хетафе – Малага 1:0
(Кала 73)

Табела ЛаЛиге: 

1. Барселона 18 15 3 0 48:7 48 
2. Атл. Мадрид 19 12 6 1 28:8 42 
3. Валенсија 19 12 4 3 40:19 40 
4. Реал Мадрид 18 9 5 4 32:17 32 
5. Виљарреал 19 9 4 6 26:21 31
6. Севиља 18 9 2 7 23:27 29 
7. Еибар 19 8 3 8 24:31 27 
8. Хетафе 19 7 5 7 23:18 26 
9. Ђирона 19 7 5 7 28:28 26 
10. Атл. Билбао 18 6 6 6 20:19 24 
11. Леганес 17 7 3 7 13:14 24 
12. Бетис 18 7 3 8 30:34 24 
13. Сосиједад 18 6 5 7 31:30 23 
14. Еспањол 18 6 5 7 15:21 23 
15. Селта 18 6 4 8 32:27 22 
16. Леванте 18 3 9 6 15:25 18 
17. Депортиво 19 4 4 11 21:37 16 
18. Алавес 18 5 0 13 13:27 15 
19. Малага 19 3 2 14 13:33 11 
20. Лас Палмас 18 3 2 14 14:46 11

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар