Америка: Будите опрезни на Косову

Амерички Стејт департмент упозорио је своје држављане који планирају да путују на Косово да буду додатно опрезни због тероризма.

Свијет 13.01.2018 | 14:42
Америка: Будите опрезни на Косову
"Терористичке групе настављају да планирају могуће нападе у региону Балкана, укључујући и Косово", стоји у саопштењу Стејт департмента које је пренела и америчка амбасада у Приштини.

Како даље пише, "терористи могу да нападну са мало или без икаквог упозорења, циљајући на туристичке локације, транспортне центре, пијаце, тржне центре, објекте локалне управе, хотеле, клубове, ресторане, богослужна места, паркове, главне спортске и културне догадаје, образовне установе, аеродроме и друге јавне површине".

У саопштењу Стејт департмента стоји и да се "политички мотивисано насиље јавља широм Косова".

Поред тога, Американци се упозоравају и да поново размотре путовање на север Косова због, како се наводи, "грађанских немира".

"Тензије међу заједницама на северу Косова настављају да подстичу насиље, демонстрације и друге врсте немира у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану", наводи Стејт департмент.

Како се даље додаје, "иако су недавни немири били политички мотивисани и у њима није било мешања туриста или чланова међународне заједнице, посматрачи би могли да буду укључени ако би дошло до насилних инцидената".

У саопштењу се не прецизира на које се то "недавне немире" мисли.

Стејт департмент и раније је издавао слична упозорења својим грађанима, а последњи пут "безбедносна порука" издата је у децембру због могућих демонтрација у Приштини због повећања цене електричне енергије, подсећају приштински медији.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Турбоскара

13.01.2018 14:47

Ппл а највеци терористицки акти су у америци .Ми кад бацимо Јаке то је тероризам .А кад као назалост И недај боозе никоме11 Септембер катастрофа.Пустите ви Нас Мали смо ми за васе игре

ОДГОВОРИТЕ
Name

11 Септембер катастрофа?

14.01.2018 10:57

Гдје ти зивис? Па сви знамо да су то Јевреји, Хазари одрадили!

Name

Мико

13.01.2018 15:16

НИСТА СЕ НЕ ПЛАСИТЕ САМО ДОДЈИТЕ ТО ЈЕ ВАСА РЕПУБЉИКА ВАС ЦЕ ТАМО ДА ЦУВА КЉИНТОН, ВИ СТЕ БРАЦА ПО БАБИНУ ЛИНИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 БОНД

13.01.2018 15:24

У праву су! Јуце сам цитао овдје на порталу да имају ови сербски терористи Сербска цаст!!!

ОДГОВОРИТЕ