Џумхур: Нисам 100 %, али играћу у Мелбурну!

Први рекет Босне и Херцеговине Дамир Џумхур дефинитивно је „преломио“ и одлучио да ће упркос повреди наступити на предстојећем првом гренд слему сезоне Аустралијан Опену.

Тенис 13.01.2018 | 19:15
Џумхур: Нисам 100 %, али играћу у Мелбурну!
Након додатних прегледа, терапија и консултација са тренером Дамир Џумхур је одлучио да ће играти у првом колу турнира у Мелбурну.

Иако повреда ложе није довољно залијечена, најбољи тенисер БиХ не жели да пропусти прилику да први пут у својој каријери наступи као носилац на једном гранд слему.

„Нисам још на 100 посто, али иде на боље. Имам још два дана да санирам повреду и онда да изађем на терен и дам све од себе за побједу. Велика је част представљати своју земљу као носилац на оваквом турниру и заиста ћу дати свој максимум да остварим побједу, а послије шта буде“, поручио је Џумхур из Мелбурна.

Сарајевски тенисер је у осмини финала АТП турнира у Сиднеју обновио повреду задње ложе због чега је предао меч домаћем тенисеру Алексу Де Минауру. У тренутку предаје, Аустралијанац је водио са 1:0 у сетовима и 3:0 у другом сету, а накнадно је Џумхур предао и меч у дубл конкуренцији у којој је са Чехом Романом Јебавијем стигао до четвртфинала.

На срећу, признао је послије „да ништа није покидано“, па ће стегнути зубе и заиграти против 45. играча свијета Паола Лоренција из Италије, с којим је досад играо само једном и то у Санкт Петербургу, гдје је забиљежио побједу 2:0 у сетовима.

У случају да елиминише Италијана, слиједи му двобој са бољим из меча између Аустралијанца Џона Милмана и Борне Ћорића из Хрватске, а у пројектованом трећем колу би се највјероватније требао састати са првим рекетом планете, Шпанцем Рафаелом Надалом.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар