Клиперси спремни за блокбастер трејд!

Минесота није импресионирана! Тројица за једног, али. . .

Кошарка 16.01.2018 | 08:30
Клиперси спремни за блокбастер трејд!
Блокбастер, али само у мислима кошаркашких поклоника!

Свесна да њени најбољи играчи не постају млађи с временом, управа Лос Анђелес Клиперса припремала је терен за бомбастични трејд чији би одјеци били изузетно јаки, али врхушка Минесоте није била импресионирана понуђеним.

Како наводи амерички сајт Баскетбалл Инсидерс открио је да су Клиперси понудили свог капитена Блејка Грифина за вероватно најбољег младог центра данашњице и ударну иглу Вукова Карл Ентонија Таунса. Међутим, посао није отишао даље од информативног разговора челника два клуба. Јасно је и зашто - у Минесоти Таунса виде као франшизног играча, односно неког око кога ће се вртети цела будућност клуба и због тога није на продају ни под којим условима.

Да је трејд, којим случајем прихваћен, Минесота би морала да направи озбиљна финансијска тумбања у тиму. Јер, Грифин на годишњем нивоу зарађује 29.500.000 долара, а Таунссвега 6.200.000, што би апсолутно онемогућило замену „глава за главу“ због разлике у буџету од 23.300.000 долара. То значи да би Минесота морала да се одрекне бар још двојице играча, што значи да би Клиперси добили чак тројицу за Грифина. Клиперси би тада морали да нађу додатно место у тиму за трећег играча, пошто су тренутно сви капацитети готово испуњени.

Грифин је прошлог лета продужио уговор са Клиперсима на пет година за суму од 171.000.000 долара и није могуће трејдовати га до 15. јануара. Грифинов уговор укључује и опцију играча на додатну годину уз зараду од 39.000.000 долара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар