Ђоковић: Лакат није 100% оздравио!

Новак Ђоковић истакао је да његов лакат и даље није максимално здрав, али да може да се такмичи.  "Нисам 100 посто фит, али у мени гори стара ватра"! Новак Ђоковић признаје да није у најбољој форми после дуге паузе, али да је жељан игре.

Тенис 13.01.2018 | 18:45
Ђоковић: Лакат није 100% оздравио!
Ђоковић ће се у ноћи између понедељка и уторка вратити на терен после шестомесечне паузе, у првом колу Аустралијен опена, против Американца Доналда Јанга.

"Није још 100 одсто здрав, али је на нивоу на којем могу да се такмичим, сваког дана је све боље. Надам се да ће бити 100% до почетка турнира. Не знам како ће се понашати током турнира. Чак и да је 100% здрав, после шест месеци без мечева, никад не знаш како ће реаговати. Не могу много тога да урадим, учинио сам све што је у мојој моћи да будем способан да наступим овде", рекао је Ђоковић. 

Проблем са лактом највише је утицао на његов сервис. 

"Да, највише је болело док сервирам. Само тада. Сервис је најважнији ударац за мене. Због тога сам морао да направим прилагођавања. Покрети приликом сервиса нису потпуно другачији него пре, али и најмање промене праве велику менталну разлику. Било ми је потребно време да се навикнем на те промене, разумем шта је добро, а шта не за мене", рекао је српски тенисер.

"За сада функционише прилично добро. Много сам тренирао, али сам заиста могао да испробам само на Кујонг турниру. Задовољан сам новим покретом сервиса, не желим да кажем новим сервисом, али новим покретом. То су неке корекције, унапређење технике што ми дозвољава ефикаснији сервис, али и да смањим притисак на лакат", додао је Ђоковић.

Ипак, Ђоковић на првом обраћању медијима на Аустралијен опену није крио задовољство због повратка на терен.

"Никад нисам оволико дуго паузирао. Драго ми је што опет играм тенис, што имам прилику да се такмичим на великим турнирима. Недостајало ми је то. Истовремено, имао сам доста времена за своју породицу, да другачије погледам на своју игру, тело, комплетну стратегију како да наставим даље. Било ми је чудно што не могу да играм шест месеци, иако сам последњих година потајно желео да имам мало више слободног времена. Срећан сам због тога што сам успео и да освежим свој ум. Задовољан сам својим телом, волим овај спорт, имам страст, ватра и даље гори у мени", рекао је шестоструки шампион Ози опена.

Ђоковић је ушао у четврту деценију живота, а често је причао да планира да игра и до 40.

"Осећам се младо, иако по мишљењу неких људи када прођеш 30. годину више нису млад, улазиш у последњу трећину, или четвртину каријере. Роџер и Рафа су прошле године показали да су године само број. Посебно у Роџеровом случају. Он је сјајан пример како неко ко води рачуна о себи, зна да се добро припреми у правом тренутку. Освојио је два Гренд слема. Ко је то могао очекивати после шест месеци одсуства, тако да... Све је могуће. Не знам како ће се моје тело понашати ове или следеће године. Тренутно размишљам само о овом моменту и како да усмерим своју енергију. За сада, све иде у правом смеру", закључио је Ђоковић.

Пропустио је турнире у Абу Дабију и Дохи уочи Аустралијан опена.

"Лакат није био спреман за мечеве из дана у дан. Морао сам да донесем ту одлуку. Иако би било идеално да сам имао уводни турнир после дуге паузе без играња, уочи АО. Али срећан сам што имам шансу да наступим. До средине прве недеље сезоне, нисам знао да ли ћу бити способан да играм овде", рекао је Ђоковић.



Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миле

13.01.2018 18:33

Стани и размисли спорт ако си у моци куца деца о супруга ако си немоцан није срамота дјоле некукај одлуцити сам сретно у овој години.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

13.01.2018 19:33

Респект Дјоле И превисе СИ ти урадио за све Нас за Србију за све.

ОДГОВОРИТЕ