Лукина капија

Послије „Анђелкине капије“, која је постала позната по серији „Рањени орао“, Требиње добија нову туристичку атракцију – Лукину капију. Наиме у склопу обимног пројекта реновирања и реконструкције више својих некретнина и палата на ширем подручју Требиња, градоначелник Лука Петровић на својој кући поставио је и нову капију од кованог гвожђа. Ништа не би било чудно да на Лукиној капији није постављен и знак СНСД-а, израђен такође од кованог гвожђа!?

Република Српска 13.01.2018 | 07:49
Лукина капија
Током бурне прошлости ових простора догађало се много тога, масони су стављали пирамиде, шестаре, троуглове на своје куће или споменике, крст, шестокрака и полумјесец су се могли видјети на вјерским објектима, комунисти су на сваком кораку истицали петокраку, али нико до сада на своју кућу није стављао знак неке странке. Случај са капијом оданог ген-сека помућеног разума потврђује да је СНСД-а права секта, да се ствара култ личности и вјера у лажног Пророка, те да је црвеним секташима партија изнад свега, изнад породице, државе и народа.



Колико год било ненормално, Луку Лучиана треба разумјети јер му је Партија и њен симбол, коју је поносно истакао на капији своје куће у требињском насељу Хрупјела, омогућила да за кратко вријеме приграби огромну моћ и богатство, уништавајући при томе друштво и државу којој нажалост припада.



Проблем је што се једна оваква девијантна особа, коју красе грамзивост, похлепа, лажи и преваре, налази на челу једног града. Идолопоклонство и истицање страначке припадности на вратима породичне куће јасно показује да он није градоначелник свих грађана Требиња, већ искључиво присталица и чланова Црвене секте која је окупирала град и тренутмо ради шта хоће.



Последњих мјесеци Лујо је интензивирао радове на утврђивању куће у Хрупјелима и Загори, ограђујући се од народа велики каменим бедемима, па ме тако умногоме подсјећа на свог имењака Луја 14, који је изван Париза саградио дворац Версај јер је сматрао да Лувр у центру Париза није довољно сигуран ако дође до масовне побуне гладних и обесправљених.

Његовим трагом кренуо је и требињски краљ Сунца, Лујо Први Петровић, саградивши дворац са базеном у родном селу Загора, кога је окружио каменим зидинама дугим више од 700 метара. Око породичне куће у граду подигао је бедем висок најмање 5 метара, па гладни и преварени могу да навале, Лујо је сигуран иза утврђених зидина. У случају већег отпора и протеста, резервни положај је на Загори.



Тиранија и тоталитаризам буду и прођу, а Лукина капија са партијским знаком остаће један од симбола тешког периода унутрашње окупације нашег народа, кога је покорила бескрупулозна група грабежљиваца користећи слабости разједињеног и подјељеног друштва. Увјерен сам да ће временом Лукина капија постати већа туристичка атракција од „Анђелкине капије“, јер овакве девијације, куриозитети и споменици глупости ријетко могу још негдје да се виде.



Надам се да је требињски Лујо научио понеку лекцију из историје, која је јако карактеристична управо за комунисте и неокомунистичке партије настале од њих. Не треба ићи далеко у прошлост, довољно се сјетити покојног начелника Брода Милована Черека, који је годинама садио црвене руже у облику Социјалистичке партије у својој башти, а потом је дочекао да му Ђокица ефендија Брчак и екипа ставе свилен гајтан око врата, униште њега и његову породицу. Покојни Черек је био један од честитијих социјалиста, али нажалост на крају је сломљен умро у затвору када је испао из врзиног кола и више није био дио накарадног система.

Аутор: Небојша Вукановић

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Браво

13.01.2018 06:53

Ово је продукт Додикове селекције: Папцина без премца, за одликовање, а уз све то јос и корисни идиот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није Церек усамљен слуцај!

13.01.2018 07:48

И Саса Цудиц је расцерецен! Али, прица се по Бањалуци да се ускоро враца на цело СПРС-а, а Дјокица експресно саље у затвор, због крадје и криминала!

Name

Сп

13.01.2018 09:31

ово за Церека ти је добро.браво Небојса.

Name

Грк

13.01.2018 11:07

Ја мислим да је то хамал по директиви бајиној направио

Name

Стари СОЦИЈАЛИСТА

13.01.2018 11:27

Народе,издржите некако до краја године, а онда ће се поредати све на своје мјесто, Лука звани ГВИДО у Фочу,а Мали ЂОКИЦА на Туњице. За дужину казне нисам сигуран, али ако буде правде бар по 20 година!

Name

Бимбо Садака

13.01.2018 06:56

Је ли још Босићев савјетник овај црни Вукан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бимбо Садака

13.01.2018 08:35

сврби а ти не знас како да се поцесес боте. А сврбице јос висе. Видис да ствари нису нормалне ал пропаганда спалила мозак па ти се не да вјеривати родјеним оцима. Некако је лаксе повјеровати дневнику ртрса. Настави се ти Бимби, стоко ситног зуба, и даље питати глупа питања док пребирас по дзеповима јел преостала јос нwка марка за цигара.

Name

Гале

13.01.2018 08:45

Вуксановиц је глас разума за тебе . Процисцивац глас савјести који вас ноцима мори. Миле Будала и Лука Будала из секте Будала це кад тад заврсити на клупи због пљацкања сопственог народа. На поклон це бити свилен гајтан.

Name

@Гале

13.01.2018 20:26

Дај да чујемо тог Вуксановића, овај Вукановић вам је труба.

Name

дванаест и пет

13.01.2018 07:03

Увијек је огроман проблем за друство била појава када се особама са медиокритетским статусом дају преобимна овластења и могуцност стицања материјалног богатства. Тако постају "моцни". Мању стету друству би, тај кукавник, цинио када би му се давао одговарајуци мјесецни паусал уз онемогуцавање његовог уцесца у одлуцивању. Али, и он је затецен својим статусом, те не мозе се тврдити да је он главни кривац; кривица се крије у вецим групама људи који га подрзавају уз мотиве материјалне природе. Такви поступци представљају сигурне, утабане стазе пропадања друства и дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2018 12:30

Ех да је тај кукавац једини; има их на хиљаде - странацки подобници од којих овај народ и дрзава имају само стету, користи никакве.

Name

Добро погледајте ову њуску!

13.01.2018 07:03

Ова креатура је дијелила Србе на патриоте и издајнике. Треба га номиновати за водју Вукотицевих ветерана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2018 08:51

Браво за коментар!Лука је Вукотићев идол.

Name

Дукиц

13.01.2018 07:04

Српска наса Куца и капија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

13.01.2018 14:08

Овај знак лици на онај зидовски само сто је мало " деформисан". Слицајност ?

Name

Аааа

13.01.2018 20:28

А реци qме, имаш нешто против Јевреја? И дида је им'о, јел' да?

Name

Турбоскарс

13.01.2018 07:07

СНСД своју власт гради на криминалу Баја највисе узима Али даје И својим послусницима да харају. Незнам имали ико у Том СНСД постен И народан цовјек.Кад само помислим на Спирица Мајкицку идруге додјеми да поврацам.Питам се немам одговоре засто народ то трпи.Покрано је продано је све остаје Јос Мало кредита И хад новца нестане ста це онда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Услиједице пад

13.01.2018 07:12

И Хаинрицх Химлер је својевремено био Хитлеров највјернији изврсилац и цовјек који би бранио власт до задње капи крви.Па је на крају рата када се радило о његовој кози први издао великог водју.Тако је и са Луком и његовим трабантима;када падну са власти први це понудити услуге новој власти.А наравно и доказе против Додика,Зељка Ковацевица и осталих.Тако да некакав лого на капији не знаци пуно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

13.01.2018 07:18

Ако је опозиција права покренуће Закон о поријеклу имовине кад буде имала шансу! То се лако може вратити држави и народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

13.01.2018 08:13

Јави се молим те кад несто добијес од тога сто це опозиција вратити народу.

Name

ре Пикси

13.01.2018 08:19

Да ти мало освјежим памћење, СНСД милорад додик је дошао на власт управо најављујући стварање "специјалног тужилаштва" које ће радити на старом криминалу, тужилаштво је формирано али од тог специјалног тужилаштва се добило једно велико НИШТА, потрошили су милионе марака загријавајући столице по канцеларијама, на крају је то специјално тужилаштво и угашено. Евентуални закон о поријеклу имовине ништа не значи, дзаба закон ако тужилаштво неће да ради, нико тужилаштву не може ништа наредити, суд је "независни" дио власти, да би се такав закон спроводио мора постојати моћан и јак систем у држави, мора постојати закон о заштити свједока, полиција мора бити професионална и независна....итд итд од свега тога РС нема ништа. Данашњи судови у БиХ се углавном баве ситним криминалцима, убицама и ратним злочинима, политичаре нико не гони, они се само богате и набацују паре на своје рачуне и најчешће по силаску са власти напуштају овај териториј.

Name

Борац рс

13.01.2018 07:25

БРАВО ВУКАНЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

13.01.2018 07:36

Јел овај Лука игра лик Гвида у серији Нисмо ми од јуце, мене пуно подсјеца на Гвида...

Name

папак

13.01.2018 07:34

цистокрвни улизица и подреп доброје дасе знају лопови неморас ици људима на врата тоје њихова ознака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

13.01.2018 20:20

Ајде молим те узми мало да вјезбас правопис да и ми знамо кад несто написес ста си написао . Ово је стварно трагедија како писес срамота.

Name

поп

13.01.2018 07:41

Секта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мазиц

13.01.2018 07:54

Као и фудбалери Лука це промјенити нови Тим након избора,окацити нови дрес на огради.Након другог свијетског рата битанге су лако пресле у комунисте и наставиле да јасу народ. Зато се и Бранко Цопиц убио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

докони слипац

13.01.2018 08:09

има тип новаца, сигурно поштено зарадио, пита га комшија, а је ли то на лизинг, није каже на србовање, иначе србовање је најновији метод одличне зараде, најчешће је покриће за малверзације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

працисте

13.01.2018 08:20

овај лука кодаје син или брат боре преказе из прациста

ОДГОВОРИТЕ
Name

працисте

13.01.2018 08:37

треба јос ко боро из прациста да постави и заставу снсд као боро европске унијеи њихову химну сваки дан и политицке цасове ако смије одрзавати зени и дјеци ако му ко неби разбијо нос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

13.01.2018 08:41

Све сте рекли ...ово је поред Вишковића и Стевандића највећи Бајин дупелизац.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хрсуз

13.01.2018 08:41

А како би Лујку нападали да је накекечио бјелу кокош, са двије посвађане главе, два мача и са двије круне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секта

13.01.2018 08:43

СЕКТА! Сваким даном су све отудјенији од народа. Уопсте и немају контакт са јадним народом. Константно се састају и друзе искљуциво медјусобно. Права секта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.01.2018 09:01

Да га је залијепио и на сред оног ћелавог чела не би погрешио а не на капији. Али Вукане мораш признати да је чова максимално искористио својих 5 минута. Видим да од његовог успјеха и ти имаш користи. Па ја. О чему би ти замајавао овај народ да није ини "лука"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАД И ЧЕМЕР!!!

13.01.2018 09:06

Који је он КОРИСНИ ИДИОТ; можда ће и на своје чело урезати СИМБОЛ СНСД-а?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧЕМЕР

13.01.2018 11:05

ТЕТОВИРАЦЕ НА ЦЕЛУ И ЛИЦУ СНСД, ДОДИК.БОРИ СЕ ЗА РС, А КАДА ЈЕ ПОБЈЕГАО 92.НИЈЕ НИ ЗНАО ОДАКЛЕ ЈЕ.ПУЦА БРАНА

Name

Кондор

13.01.2018 15:28

СВЕ ЦЕ ТО ДЈАВО ОДНИЈЕТИ !СТО ИМ ЈЕ ВЛАДИКА АМИНОВАО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само.да.питам

13.01.2018 20:24

Све си у праву Вукане, него, 'леба ти, дај ми реци: Лука је онај дечко што је брутално угазио икону СзП-а на последњим изборима у Требињу? Јесте!? Кмее, кмее, кмее!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2018 22:37

Настави се само питати :П