ЕП: ''Каубоји упуцали Орлове'' на старту!

Невидљиви голмани, анемична одбрана, дебакл Србије! Рукометаши Србије убедљиво су поражени од Хрватске 32:22 (14:9) на отварању Европског првенства у Сплиту.  У Сплиту ни 30 минута, очекивано, пораз Србије! Србија на старту Европског првенства, у првом колу Групе А, убедљиво поражена од Хрватске (14:9). Порази у припремном периоду настављени и на Еуру. Добра игра "орлова" 25. минута, а онда рутина Хрвата.  Не слути на добро - Србија потонула у Сплиту! У великом дербију Хрватска славила против Орлова у првом колу првенства Европе.

Остали спортови 12.01.2018 | 22:20
ЕП: ''Каубоји упуцали Орлове'' на старту!
"Орлови" су заостајали за домаћином од почетка меча, али су резултатки били у игри после првих 25 минута и серије Марковића за 9:10.

Међутим, у свега неколико наредних минута три грешке су одвеле игру Србије у пропаст, Хрватска контранападима експесно "бежи" на 14:9 на полувремену и већ тада прелама меч.

Хрвати су тресли мрежу Србије кад и како су желели, наши голмани су били практично невидљиви, у првом полувремену је Цупара успео да одбрани само један од 15 шутева ривала.

У другом делу меча "Орлови" су играли солидно у нападу, бекови су проналазили пут до гола домаћина, пре свих Ненадић и Шешум углавном на индивидуални квалитет.

Том је допринео и бржи темпо игре у којем ипак одбрана Србије није имала решење за растрчане Хрвате, бекови или крила, свеједно, пробијали су нашу дефанзивну линију из напада у напад и постепено повећавали разлику до максималних и коначних +10.

Ни у једном тренутку, чак ни у ситуацији када би се "Орлови" примакли на -5, није било сумње у то да ће Хрватска лако савладати Србију пред око 12.000 навијача.

Хрватску су предводили Мануел Штрлек и Лука Степанчић са по шест голова, док су по четири дали Лука Циндрић и Златко Хорват. Победу "каубоја" засенила је повреда кључног играча тима Домагоја Дувњака у самој завршници, деловало је озбиљно, а није искључен ни крај турнира за звезду Кила.

С друге стране, најефикаснији "Орао" био је Петар Ненадић са шест голова, најбоље га је пратио Немања Зеленовић са пет погодака и перфектним шутом, док је три гола постигао Немања Илић. Ни њихове колеге с друге стране нису блистале, Мирко Алвировић је имао пет интервенција, али његов учинак ни у једном тренутку није био битан за резултат Хрватске.

Голман Владмир Цупара је на крају имао само четири одбране од 32 шута, а његова резерва Тибор Иванишевић ниједну из четири ударца Хрвата.

У првом мечу Групе А Исланд је савладао Шведску 26:24 у скандинавском дербију, а "Орлови" ће против викиншког тандема тражити победу која би могла да их одведе у другу фазу такмичења у Загреб.

Србија у другом колу игра са Шведском, у недељу од 18:15, а у последњем са Исландом у уторак, у истом термину.

Србија није успела у Сплиту. Орлови су у првом мечу на првенству Европе изгубили од Хрватске са 32:22 (14:9) у А групи. Брзо ће екипе Јовице Цветковића заборавити ову утакмицу ако жели да се бори за пласман у даљу фазу такмичења, а и није било бог зна колико квалитетних елемената за памћење.

Једноставно, Хрватска је боља екипа, а Орлови су само на моменте деловали као права екипа. Руку на срце, тешко да је неко баш очекивао победу у Сплиту. Није чак код српског тима проблем био ни изостанак жеље, борили су се играчи Јовице Цветковића, али домаћин је потврдио квалитет и ношен подршком са трибина уписао прва два бода на шампионату.

Шансу за пласман у наредну фазу Србија ће тражити у следећа два меча против Шведске и Исланда у недељу, односно уторак.

Вечерас у крцатој Спаладијум арени хрватска репрезентација је водила од првог до последњег судијског звиждука. Иако су Орлови прилазили у првом полувремену у више наврата на минус један, деловало је као да Хрватска констатно контролише игру, а сигурност им је улио искусни голман Мирко Алиловић са неколико добрих реакција.

Период када је Србија дефинитивно спустила гард, а домаћин отворио врата победе била је завршница првог полувремена у коју је Хрватска ушла са вођством од 10:9. А онда распад српског тима. Домаћин је везао четири поготка и са миром у глави отишао на одмор.

Колико год су се у наставку трудили српки рукометаши да ухвате резултатски прикључак, то им није полазило за руком. Поново је већина напада ишла кроз средину, док је Хрватска знала да искористи своја крила.

У таквој игри посебно се истакао Мануел Штрлек који је утакмицу завршио са шест голова и српски рукометаши једноставно нису пронашли начин да га зауставе. Идентичан голгетерски учинак код Орлова имао је Петар Ненадић, а пет голова постигао је Немања Зеленовић.

Оно што је посебно било лоше у српском тиму је учинак голмана, а лаички утисак је да момци коју чувају мрежу Орлова, Цупара и Иванишевић баш нису имали свој дан, најблаже речено.

Петак:

А ГРУПА (СПЛИТ)
Шведска – Исланд 24:26 (8:15)
/Готфридсон 6 - Гудмундсон 7/

Хрватска – СРБИЈА 32:22 (14:9)
/Штрлек 6 - Ненадић 6/

ТАБЕЛА: Хрватска 2, Исланд 2, Шведска 0, Србија 0.

(2. коло - недеља): Србија - Шведска 18.15, Исланд - Хрватска 20.30.
(3. коло - уторак): Србија - Исланд 18.15, Хрватска - Шведска 20.30.

Б ГРУПА (ПОРЕЧ)
Белорусија – Аустрија 27:26 (14:12)
/Кулеш 7 - Милик 8/

Француска – Норвешка 32:31 (15:17)
/Гигу 5 - Тонесен 7/

Ц ГРУПА (ЗАГРЕБ)

13. јануар:

18.15 Немачка – Црна Гора
20.30 Македонија – Словенија

Д ГРУПА (ВАРАЖДИН)

13. јануар:

18.15 Шпанија – Чешка
20.30 Данска – Мађарска

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мароја

13.01.2018 07:09

за данас је временска прогноза у Србији -10°Ц

ОДГОВОРИТЕ