Клоп: Не морамо да тражимо замјену за Кутиња!

„Држаћемо отворене очи до краја зимског прелазног рока, али нећемо чинити луде ствари“, образложио је Немац.

Фудбал 16.01.2018 | 08:00
Клоп: Не морамо да тражимо замјену за Кутиња!
Манаџер Ливерпула Јирген Клоп сматра да његов клуб не мора да тражи замену заФилипеа Кутиња, који је пре неколико дана потписао за Барселону, јер је већ показао да и без њега може да игра врхунски фудбал.

Стога одлазак Бразилца није изазвао панику на Енфилду.

„Не морамо да тажимо замену за њега. Оно што морамо да урадимо јесте да направимо корак напред. Играли смо фантастичан фудбал без Кутиња. Не желим да звучим као неко ко нема респекта, јер ми је изузетно драг. Ми само морамо да наставимо даље. Одиграли смо фантастичне утакмице са њим, али и неке не тако добре. Држаћемо отворене очи до краја зимског прелазног рока, али нећемо чинити луде ствари“, образложио је Немац.

Одлазак Бразилца је био неминовност.

„Није постојала друга опција. Ако постоји неко ко би можда могао да буде љут и много разочаран у овом случају, онда је то менаџер клуба из којег одлази. Али, ја јнисам зато што смо покушали да улинимо све што можемо да га убедимо да остане са нама. То је био његов сан, клуб се борио до последњег секунда, покушали смо све“, рекао је Клоп.

Кутињо је у Барселону отишао за обештећење које може да достигне цифру од 160.000.000 евра, док је на почетку прелазног рока ангажовао штопера Вирџила ван Дајка за рекордних 84.500.000 евра, чиме је Холанђанин постао најскупљи дефанзивац у историји фудбала.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар