СП - "Змајеви": Да завршимо посао...!

О побједнику групе одлучиваће сусрет посљедњег кола у којем ће се бх. рукометаши и Швајцарци данас састати у Тузли.

Остали спортови 13.01.2018 | 14:30
СП - "Змајеви": Да завршимо посао...!
Билал Шуман, селектор рукометне репрезентације БиХ, оптимистичан је пред данашњу квалификациону утакмицу са Швајцарском у Тузли.

Рукометна репрезентација БиХ остварила је велику побједу у квалификацијама за Свјетско првенство које ће се 2019. године одржати у Њемачкој и Данској.

Изабраници Билала Шумана славили су у гостима против Швајцарске резултатом 24:21 (12:12) и стекли реалне шансе да се пласирају у бараж.

Он сматра да је одбрана на утакмици у Швајцарској одрадила фантастичан посао праћена голманом.

"То је разлог зашто смо побиједили у Швајцарској. Међутим, данас нам слиједи много тежа утакмица. Мислим да ће опет с базом која мора да постоји у нашој одбрани, та агресивност, жеља, воља, хтијење, изаћи на видјело и сигуран сам да ће нам дати тај резултат", појаснио је Шуман.

Поручио је "да су дошли до извора и да треба да се напију воде".

"Данас нас очекује веома тешка утакмица. Мислим да су Швајцарци осјетили нас и ми смо њих. Мислим да ће пробати и с неким другим формацијама. Знамо шта нам је чинити, знамо како ћемо играти и мислим да имамо све услове да направимо прави посао, односно да завршимо овај посао који смо почели у овим квалификацијама", истакао је Шуман.

Мишљења је да имају довољно снаге и памети да могу да одраде све задатке који су пред њима.

"Жеља, воља и хтијење уз национални набој, индивидуални израз. Мислим да су у овој утакмици показали како то треба да изгледа, наравно да желимо да задржимо све ове позитивне ствари које су се десиле прије два дана", додао је Шуман.

Првом утакмицом задовољан је и Мирсад Терзић, капитен рукометне репрезентације БиХ.

"Моје мишљење о екипи Швајцарске није се промијенило ни послије те побједе, јер сматрам да су јако опасни и незгодни. Али сада знамо и да су јако безобразни, арогантни што нам треба бити на уму на утакмици у Тузли. Размишљамо само о бодовима и они нас занимају", истакао је Терзић.

Позвао је све на опрез и поручио да се не смију опустити, јер немају простора за то.

И Марин Вегар сматра да су одрадили добар посао у Швајцарској.

"Довели смо се у ситуацију да на задњој утакмици у Мејдану одлучујемо сами за себе. Мислим да ту шансу не смијемо испустити", поручио је Вегар.

Голман Бењамин Бурић изразио је срећу због побједе у Швајцарској.

"Мислим да смо одрадили добар посао и искрено мислим да ће бити мало теже у Мејдану, да се покажемо пред пуном двораном. Мислим да ће и за нас мало бити притисак, али смо у Швајцарској показали карактер и како се игра", истакао је Бурић.

Након пет кола у групи 6 БиХ је лидер с четири бода, колико има и Швајцарска. Естонија је посљедња са два бода. О побједнику групе одлучиваће сусрет посљедњег кола у којем ће се бх. рукометаши и Швајцарци  састати у Тузли.

БиХ је за прво мјесто и пласман у бараж потребан барем бод.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар