Луцић сахрањен у Сплиту

Један од оснивача хрватској недељника Ферал трибјун, новинар, писац и редитељ Предраг Луцић сахрањен је на сплитском гробљу Ловринац.

Регион 12.01.2018 | 18:14
Луцић сахрањен у Сплиту
Загребачки “Индекс” пише да је Луцићева сахрана “једна од највећих које је Сплит икада видео”.

Како наводе, Луцић је испраћен уз тактове песме Алwаyс Лоок он тхе Бригхт Сиде оф Лифе, Монтипајтоноваца.

“Индекс” наводи да је чувени Раде Шербеџија на сахрани прочитао две Луцићеве песме, а да је говор одржао Борис Дежуловић.

"Назвали бисмо те најбољим пријатељем, али ти ниси само више од тога, ти си напросто нешто друго, назвали бисмо те рођеним братом, али ти ниси само више од тога, ти си једноставно нешто друго, назвали бисмо те још којекако другачије, али није за ову прилику називати те било како. Ти си нешто неизрециво. У језику у којему живимо нема именице за нашега тебе. Сиромашан је језик који за тебе нема речи. Зато што си превелик и предраг за један људски живот, отишао си прерано..... С тобом је тешко, без тебе претешко. Месецима си нас припремао на ово, али ипак није лако", рекао је Дежуловић.

Луцић је уз Виктора Иванчића и Дежуловића био један од оснивача легендарног Ферал трибјуна, а радио је и као ратни репортер, новинар, колумниста, редитељ и књижевник.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шизофренија

13.01.2018 10:48

Предраг (Луцић): Хрват. Слободан (Праљак): Хрват. Данијел Срб [предсједник ултра-десничарске Хрватске Странке Права]: Хрват.

ОДГОВОРИТЕ