Бајић: Вратићемо Партизану за оно понижење!

"Сјећате се оних кошева!? То понижење нам је додатни мотив", подсјетио је тренер Игокее Драган Бајић на финиш дуела са Партизаном у Пиониру и најавио "рат" на терену у Лакташима.

Кошарка 13.01.2018 | 15:45
Бајић: Вратићемо Партизану за оно понижење!
Кошаркаши Игокее у недјељу ће у оквиру 16. кола АБА лиге у Лакташима дочекати Партизан и покушати да послије побједе у Скопљу стигну до новог тријумфа.

Игокеу и Партизан дијели само једна побједа, а оба клуба имају шансе да се домогну позиције број четири која води на Фајнал фор АБА лиге.

"Мотива за утакмицу са Партизаном имамо напретек.  Побједа у Скопљу нам је много значила, дала нам је на самопоуздању, можда није матички, али смо направили велики корак ка опстанку што је био наш циљ на почетку сезоне. Својим играчима сам, међутим, рекао да нећу да осјетим да се неко задовољио тим, како играчи тако и управа. Желим са својим тимом да покушам да направим што бољи резултат. Да из утакмице у утакмицу идемо на побједу и направимо што бољи резултат.  То ће значити и и клубу, али и играчима. Сјетимо се само да су прошле сезоне неки направили три пута веће уговоре него што су имали у Игокеи. Не треба да се задавољавају малим стварима, већ да теже већим и то ће им значити у каријери“, рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Дуели Игокее против Партизана увијек имају посебну драж, посебно због чињенице да црно-бијели традиционално имају велику подршку својих навијача у Лакташима.

"Долази нам велики противник који је много квалитетнији, много скупљи и велики нам је мотива да покушамо да побиједимо таквог противника. Само име Партизан довољно говори и наравно да желимо да га побиједимо“.

Бајић је, међутим, истакао да Игокеа овог пута има посебан мотив због финиша утакмице у Београду у којем је Партизан постигао неколико поена у тренуцима када су кошаркаши Игокее већ одустале од одбране свог коша и кренули да поздраве противника.

"Велики мотив је понижење које смо доживјели у Београду. Послије те утакмице имао сам много позива од људи из кошарке. Тада сам понижен сам од стране играча Партизана и тренера Николића, који је био у том моменту. Сјећате се оних кошева на крају!? То је још један додатни мотив за нас. Тада је понижен и кошаркашки клуб Игокеа, понижени су играчи, а и ми тренери“, истакао је Бајић, а потом у даху наставио:

"То је јако ружно од стране појединих играча. Маринковић јесте можда велики играч, али неко га је морао научити како треба да се понаша и када се добија и када се губи. То увијек потенцирам код својих играча и тако се увијек понашам према својим колегама, поштујем све клубове против којег играм".

Финиш утакмице који је помињао Бајић погледајте од 2:50. 



У претходних седам сезона скор Игокее и Партизана је готово изједначен. Рачунајући и посљедњи дуел у Пиониру црно-бијели су остварили седам побједа, док је Игокеа славила само једном мање.

Бајић истиче да је Партизан квалитетнији тим, али је поручио да његови момци имају огромну жељу за побједом и најавио „рат“ на терену.

"Партизан је, гледајући по позицијама, много квалитетнији тим, али имамо довољно мотива. Овдје мора бити један рат, морамо да погинемо на терену да остваримо ту побједу. Ја видим жељу ових момака, баш због тог понижења које смо доживјели у Београду желимо да се реванширамо на спортском терену, спортским путем. Желимо и публици која редовно долази на наше утакмице да се одужимо добром партијом“, поручио је тренер Игокее.

Прије два дана Игокеа је добила појачање, стигао је Американац Доминик Артис тако да Марко Љубичић више није једина опција на позицији плејмејкера, што је био случај након одласка Дезмона Вашингтона. Ипак, његов наступ против црно-бијеих је упитан.

"Артис је одрадио један тренинг, дошао је спреман, у такмичарској форми је, али како ствари стоје питање је да ли ће бити регистрован до недјељне утакмице и да ли ће наступити“,рекао је Бајић.

Тренер Игокее најавио је борбу за што виши пласман у наставку сезоне, али наводи да неће стварати притисак пласмана на Фајнал фор.

"Дао сам играчима до знања да не смију да мисле да су завршили сезону тако што су обезбиједили опстанак. Ко буде тако размишљао ићи ће својој кући, неће бити члан клуба. Ако се и управа задовољи, онда ни ја не требам бити тренер уз таква размишљања. Ја сваке године тежим што бољем резултату. Без обзира што многи мисле да имамо најјефтинији и њаслабији тим, ја тако не размишљам. Ја сам борац и борим се за добар резултат. Исто тако не желим да стварам притисак да морамо да будемо четврти. Не. Ићи ћемо степеницу по степаницу и сваку сљедећу утакмицу покушаћемо да добијемо, а на крају ћемо видјети резултате“, закључио је Бајић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боки

13.01.2018 19:33

Мали и искомплексирани човјек и тренер се поред са институцијом званом Партизан. Ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ