Интервју - Човић: Видим неке ствари, знам за нека писма...!

Председник Црвене звезде изјавио је да није забринут због тренутног положаја тог тима на табели АБА лиге, али да је "аларм у клубу увек упаљен" због свега што прати регионално такмичење.

Кошарка 15.01.2018 | 21:15
Интервју - Човић: Видим неке ствари, знам за нека писма...!
Небојша Човић, судећи по интервјуу агенцији Тањуг, више је концентрисан на регионално такмичење, у коме ове сезоне обавља функцију председника, него на Евролигу.

"Наш циљ је да освојимо регионалну лигу и да на тај начин потврдимо статус из претходне три сезоне. Сезона је специфична и аларм јесте упаљен, из више разлога, али аларм је увек упаљен када играте АБА лигу. Упаљен је и због свих иновација које смо направили, али и некаквих пропратних појава, где ја као председавајући АБА лиге не могу о њима директно да дискутујем, али тиме што их спомињем желим да подсетим на времена када сам о томе дискутовао".

Човић истиче да то што не говори јавно баш о свему, ради зато што има обавезу да штити лигу.

"Али, то не значи да не видим неке ствари око себе, да не знам за нека писма која путују са југа на север, да не чујем за покушаје наметања притисака, да не видим да се на неким утакмицама делегира по принципу 'националног кључа', иако га нисмо изгласали на Скупштини у Загребу. Онима који прате биће све јасно".

"Онима којима није јасно, да појасним макар мало. Борићемо се да се заштитимо од таквих ствари, од амбијента који у себи садрже параноичне поставке, у смислу некаквих завера. Принцип ми је јасан, многи заборављају да сам дуго у кошарци. Ту имате и аутопројекције, да појединци приписују другима све оно што би они да раде, или можда већ и раде? Све се ради постепено, тако да се изврши притисак и на менаџмент лиге и на судије. Семе таквог приступа, та школа је зачета у Београду, па се сад стицајем околности и ангажовањем појединих људи преноси на средине у којима тренутно раде. И не упозоравам да ће се то радити, то се већ ради".

Као председник лиге, Човић апелује на све клубове АБА 1 и АБА 2, да учествују у уређеној лиги, да не наседају на притиске и не учествују у покушајима лобирања, јер се у АБА лиги правила знају и трошкови су покривени за све клубове.

"Спонзори који су уложили велики новац не желе лигу у којој се не знају правила и која подсећа на АБА лигу у организацији компаније 'Сидро'. Понављам, то што не реагујем, не значи да не видим. Многима не прија успех једног клуба, што је такмичарски и у смислу амбиција разумљиво, али нека се за то изборе на терену, а не по кабинетима, разним ресторанима, кафанама или тако што покушавају да инфилтрирају своје 'чауше' у органе лиге и чак и на тај начин утичу на рад лиге и застраше противнике".

Како наводи, протура се једна опасна теза - наводно, "шта ће се догодити са лигом и клубом чији сам председник, ако Црвена звезда не буде прва"?

"И у том смислу већ имамо озбиљна лобирања по разним просторима бивше СФРЈ. Ево, одмах да кажем, ништа се неће догодити и ако не будемо први, јер смо направили систем да траје, а сећам се времена бахатости и ароганције неких, јер сада имамо и епилог и производ те бахатости. Како бих рекао, сачувај ме Боже ароганције великих, али и осетљивости малих на ту ароганцију великих".

Први човек црвено-белих искористио је прилику да позове навијаче на утакмицу са Цедевитом, као и на све преостале утакмице АБА и Евролиге.

"Потребна нам је њихова помоћ. Потребно нам је да и јавност и навијачи посматрају како се понашају одређени актери, да би се обезбедила максимална регуларност".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар