Новак: Рафа и Роџер фаворити, али све је отворено...

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, каже да су Рафаел Надал и Роџер Федерер пред старт Аустралијен Опена.

Тенис 12.01.2018 | 13:45
Новак: Рафа и Роџер фаворити, али све је отворено...
Шестоструки освајач Ози Опена требало би да се врати на терен управо у Мелбурну после шестомесечне паузе због повреде.

"Њих двојица, Рафа и Роџер су фаворити, поготово имајући у виду наступе у прошлој години и чињеницу да су овде у Аустралији већ играли у финалима. Они су дефинитивно два највећа фаворита на које треба обратити пажњу, али је све и даље отворено", каже Новак.

Жреб је хтео тако да Србин и Швајцарац не могу да се састану пре полуфинала, док је Шпанац на другој 'страни' костура, иако је са обојицом могао да се састане већ у четвртој рунди, пошто је 14. носилац.

Новак креће од Доналда Јанга из САД, Роџер окршајем са Аљазом Беденеом, а Рафа окршајем са ветераном из Доминиканске Републике Естрељом Бургосом, с тим да Ђоковић у својој четвртини жреба има четвртог и петог тенисера света – Александера Зверева, односно Доминика Тима.

"Ник Кирјос се налази у сјајној форми, он је љубимац домаће публике, а Аустралијанци увек добијају одличну подршку овде. Танаси Кокинакис је такође добар играч. Све је могуће, ипак је ово Гренд Слем... Сваки играч даће све од себе, цело срце и сву енергију. Што се мене тиче, ја се и даље надам побољшању одређених аспеката у игри пре старта такмичења и надам се да ћу бити сто одсто спреман", закључио је Новак.

Титулу у мушком синглу брани Роџер Федерер, а у женском Серена Вилијамс, која се ипак после порађаја неће вратити на терен у Аустралији.

Аустралијан Опен на програму је од 15. до 28. јануара и игра се за наградни фонд од 43.200.000 америчких долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар