Бивши премијер постао Србин

Бивши премијер Румуније Виктор Понта добио је данас држављанство Србије, потврђено је у Влади Србије.

Свијет 12.01.2018 | 08:01
Бивши премијер постао Србин
Понта је актуелни предсједник Одбора Парламента Румуније за европске послове.

Средином прошле године боравио је у Београду, и тада је поручио да ће Румунија наставити да подржава евроинтеграције Србије, те да је то у интересу региона и читаве ЕУ.

Извор: Агенције

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ма хајте молим вас

12.01.2018 07:27

И кад неко кука да је Срба све мање.док је браце Румуња бит ће и Срба нема страха од бијеле куге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јој

12.01.2018 08:15

ста да је добио Босанско, одма би и Турско добио. јели ? сејтану !

Name

Бања Лука

12.01.2018 08:13

Бивси министар постао Србин!!! Добио Србијанско дрзављанство и постао Србин, знаци ови православци сто зиве по другим дрзавама а немају Србијанско дрзављанство нису Срби. Јели тако или сам ја несто погресно протумацио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса

12.01.2018 09:20

Да би те уопште прихватио као озбиљног коментатора, прво мораш да своје постове опереш од мржење и предрасуда. Држављанство је српско, а православци су и Румуну и Грци и Руси и..... Такође и многи Срби нису православци, што покушаваш својим пристрасним постом да прикажеш.

Name

Последњи кинески цар

12.01.2018 09:27

Ниси погрешно протумачио већ правилно. Испаде по тексту да су само Срби они који имају српско држављанство, односно који су држављани Србије, а ми остали због тога нисмо Срби. Вјероватно нас због тога у Србији зову Босанци.

Name

Бања Лука

12.01.2018 10:37

За Небојсу! Извини молимте али ста то у моме коментару има пристрасно и мрзовољно, оцито ти имас великипроблем с тим твоим задојеним србством. Јер управо то како си ти објаснио ста је Србство а ста православље, управо потврдзује мој коментар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојша

12.01.2018 12:42

Терминологију „србијанство“ , искључиво ( и као једино) користе медији у Хрватској као и БиХ мухамеданци ( јасно, конвертитски комплекс , који мрзи све оно и чега је настао). По тој логици би и пасош Рус-ије , требао бити русијански пасош. Али ви га нормално изговарате, сасвим исправно, руски пасош. Ево још пар примјера. Надам се да за шпански пасош кажеш - шпанијански или за британски да кажеш британијски ( Шпан-ија, Бријтан-ија) или , румунијански пасош (Румун-ија). Не , ти си од свих нашао да се спрдаш са Србијом и да своје комшије Србе исмијаваш. Ја немам „великипроблем”, ти си тај који шириш овдје мржњу, а ја сам само одговорио на испољавање твог менталог стања. Да ниси ти , мој пост не би ни постојао. Чак шта више оптужујеш ме за неко „задојено србство”. Познато ми је то стање које је увријежено код вас. Србин ако није анти-Србин, онда је он задојени Србин, Четник, геноцидаш и ко зна већ шта. Узгред, буди речено „србство“ је граматички неисправно ( мада вјерујем да ти то знаш). Питање религијских увјерења си ти унио у текст који нема никакве везе са религијом и не пада ми напамет да се овом приликом о томе расправљам. У тексту се ни у једном дијелу не помиње религија.

Name

Бања Лука

12.01.2018 14:29

Небојса видим да си постао образованији од првог обрацања па си успио да науцис да и цирилицом написес своје име( ако ти је то име) небитно. Као прво ја никога овдије нисам вриједзао ни исмијавао ни по ком основу осим само текст који је полу писмени новинар написао, Засто сам узео термин православац зато сто СВИ православци користе термин Србин на упит Ко си? (Сасвим уреду) а НИСУ сви Србијански дрзављани. А наслов лијепо казе Постао Србин, добио Србијанско ДРЗАВЉАНСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеца

12.01.2018 20:54

Постао србин сто је узео пасос србије. Вецу глупост одавно цула нисам.

Name

Последњи кинески цар

13.01.2018 08:55

Бања Лука, све си исправно и протумачио и написао. И немаш портребе да се расправљаш са неким ко је све тотално побркао, а онда још и држи предавања мислећи да је у праву. То и јест најгоре, када мисли да зна а у ствари нема појма?! Поздрав.