Јаншина странка раскинула уговор

Странка Јанеза Јанше на Твитер профилу објавила је да је раскинула уговор са Дијаном Ђуђић из Приједора о позајмици, те да јој је вратила 150. 000 евра.

Босна и Херцеговина 11.01.2018 | 17:58
Јаншина странка раскинула уговор
Како преноси портал Н1, по налогу Интерпола Словеније, више агенција у БИХ провјеравало је пословање и имовину контроверзног словеначког бизнисмена из Марибора Рока Снежића, који је власник два правна субјекта, клуба Цапо у Бањалуци ипредузећа "Исплата одштета".

Званично није познато да ли се у Босни и Херцеговини води истрага против њега и за која кривична дјела, но у својим посљедњим медијским иступима овај Мариборчанин образлаже зашто је у Бањалуци и да ће се у Словенију вратити када се промијени власт.

У центар пажње доспио је због пореског дуга у Словенији, те спорног пословања. У БИХ је постао занимљив због познанства са 33-годишњег Дијаном Ђуђић из Приједора, која је као правно лице странци Јаназеа Јанше дала позајмицу од чак 450.000 евра.

Симптоматично је, да Ђуђићка отвара фирму у Словенији у моменту када своје пословање у БИХ сели њен познаник Рок Снежић.

Према тврдњама поменутог портала, надлежне институције провјеравају и дуже времена прате токове новца, но званичне истраге још нема.

Ђуђићева, не ради како је то у први мах речено у бањалучком катастру, потврђено је за Н1 из РУГИП-а. Контакте са Снежићем остваривала је у угоститељским објектима у Бањалуци, о чему свједоче и видео снимци. Такође, евидентирани су и њихови зајенички преласци БХ границе, иако је Снежић демантовао да Ђуђићеву познаје.

Иначе, странка Јанеза Јанше на свом Твитер профилу објавила је да је раскинула уговор са Дијаном Ђуђић о позајмици, те да јој је вратила 150.000 евра. Да ли су тачне индиције о прању новца, надлежни у БИХ још не одговарају.



(БН/Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Маја

11.01.2018 17:11

Сав прљав новац потице из Босне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИле

11.01.2018 17:25

А ја церам ММФ ко будала а види ста је пара у Србској дај те нама тај кредит Словенци и онако имају и виска .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ргу

11.01.2018 18:41

Радила је у ругипп-у све до одласка у словенију, а у ругипп јој раде и мајка и сестра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

11.01.2018 20:33

Па људи моји Босна је оаза прање пара у еуропи. Босна је једина сто има Банкарски закон сто друге земјле немају. Ја могу као дрзављанин Босне који зиви у свицарској и ради, донијети 100000 фр у босну и отворити конто у било којој банки да ме не питају уопсте одакле су паре. Зато ЕУ стоји и за Босне. Како је могуце да је дијаспора из босна рекоредер на wестерн униону да годисње близу 3 милијарде (3 000 0000 000. КМ саљу својима. Цудно. Ту има ствари сто нико неприца о њима а и марод незна . Па се питам засто Медије мало о тим стватима пису . Поз Свима из дијаспоре

ОДГОВОРИТЕ