Марковић: Ником неће бити лако са Србијом!

Најуспјешнији селектор у историји Босне и Херцеговине Драган Марковић прокоментарисао за наш портал предстојеће Европско првенство у Хрватској назвавши га „најизједначенијим до сада“.

Остали спортови 12.01.2018 | 12:30
Марковић: Ником неће бити лако са Србијом!
Бањалучки стручњак, који је једини одвео „змајеве“ на велико такмичење и то на Мундијал у Катару, сматра да упркос неповјерењу јавности или лошим резултатима у припремном периоду, Србија може да изненади на шампионату у Хрватској.

„Требао сам ићи у Сплит да гледам директно дерби на почетку Европског првенства између Србије и Хрватске, али сам се морао вратити у Њемачку на преговоре око преузимања једног клуба, али не могу још о томе ништа да кажем осим да је клуб из Друге лиге Њемачке“, почео је причу популарни „Марка“ за наш портал.

Иако су сви „параметри“ на страни Хрватске, од домаћег терена, бучних навијача и одличног тима, Марковић се не би кладио у сигурну побједу домаћина.

„Специфична је то утакмица, објективно дерби у којем се не може знати унапријед побједник. Гледали смо недавно у женском рукомету меч између Србије и Црне Горе, Српкиње су играле фантастичан турнир, Црногорки до тада није било нигдје и добије Црна Гора. Добар потез је што се Србија храбро одлучила да одигра двије утакмице у Словенији, то је првенствено храброст селектора Јовице Цветковића. Осим тога, Лино Червар, хрватски селектор је изјавио да га првенство подсјећа на Португал, а они су први меч изгубили од Аргентине“, изјавио је бивши селектор БиХ.

Пред утакмице са „орловима“ у интервју за МОНДО Веселин Вујовић, кормилар Словеније, која је два пута савладала Цветковићеву екипу, истакао је да Србија у овом тренутку нема квалитетну репрезентацију и да ће тешко проћи групу у којој су још Шведска и Исланд. Међутим, Марковић се углавном није сложио са Вујовићевим мишљењем.

„Ако гледамо према резултатима у посљедње вријеме, Србије није било дуго на првенствима и можда је Вуја у праву, али гледајући кадар који има Цветковић односно играче које Србија има у свом саставу, увјерен сам да Србија може да побиједи било кога у групи. Никоме неће бити лако са Србијом“.

Није се сложио са данашњом изјавом српског селектора Јовице Цветковића да ће домаћин од ЕХФ-а (читај судија) имати додатни „вјетар у леђа“.

„Не треба о том да размишљају српски рукометаши, ово је ипак Европско првенство. Мислим да нико не може толико да утиче на резултат иако је увијек и свуда домаћи терен предност. Не треба причати о суђењу, јер најважније је то да је група пролазна за Србију".

Према његовим ријечима, веома изједначена је и друга ексјугословенска група у којој су Словенија, Црна Гора, Македонија и актуелни европски првак, селекција Њемачке.

„Словенија је стигла у Хрватску ношена еуфоријом због освојене бронзе на Свјетском првенству у Француској, када су добили управо Хрвате у борби за треће мјесто. Сигурно су у малој предности на папиру, али сматрам да је група врло изједначена и свако сваког може да добије. Црногорци ће играти без најбољег играча Вука Борозана и биће им можда теже да направе изненађење“.

Марковић такође вјерује да је цјелокупни шампионат можда највише изједначен до сада што ће се према његовом мишљењу најбоље показати у другој фази такмичења.

„Кад прође први дио, може лако да се догоди да трећепласирани ’пукне’ побједника групе. Сигурно је једино да ће ово бити јако интересантно Европско првенство, можда као никад до сад. Понајбољи рукомет тренутно играју Норвежани, Хрватска је ту фаворит као домаћин, посебно кад прође прва фаза, али зависи од тога како ће им бранити голмани. Французи су увијек ту, њих ће мало и фаворизовати као велику репрезентацију, али ово може да буде турнир изненађења“.

Незаобилазна тема је била и побједа рукометаша БиХ у швајцарском Сент Галену (21:24)...

„Гледао сам преко неких 'лајвстримова', али су ми пуцали у другом полувремену, па нисам баш све видио. По мени играли су добру одбрану и вјерујем да пласман у бараж неће доћи у питање. У реваншу у тузланском ’Мејдану’, очекујем да развалимо Швајцарце“, оптимиста је Марковић о тиму „змајева“ које послије њега води селектор Билал Шуман.

НАЈЈЕФТИНИЈИ СЕЛЕКТОР НА СУДУ ЗБОГ НЕИСПЛАЋЕНИХ ПЛАТА

Иако има нескривене симпатије према рукометашима БиХ, са челницима Рукометног савеза БиХ је потпуно „другачија пјесма“ с обзиром да је биоприморан да тужи Савез због дуговања од 24 плате.

„У фебруару је заказано рочиште на моју тужбу против РС БиХ. Ружно је уопште да су дозволили да идемо на суд, то је јако некоректно. Интересантно је и то да су ријетко који медији у Федерацији БиХ споменули дуг према мени и то је јако ружно. А био сам најјефтинији селектор. Осим пласмана на Свјетско првенство, био сам два пута врло близу и то у групама које су биле по четири, а не три екипе. А тек како су снажне биле те групе“.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар