Калифорнија: Број жртава порастао

Број жртава клизишта изазваних зимском олујом у Калифорнији порастао је на 17, након проналаска два нова тијела, а још 13 људи се воде као нестали.

Свијет 11.01.2018 | 09:49
Калифорнија: Број жртава порастао
Налози за евакуацију становништва издати су у понедјељак, јер су метеролози прогнозирали покретање клизишта на брдима гдје су досад највећи пожари у Калифорнији бјеснили прошлог мјесеца, уништивши тамошње растиње.

Како јавља ББЦ, осим 17 смртних случајева, исто толико особа се још увијек сматра несталим. У Санта Барбари је повријеђено 28 људи у овој области коју су прошлог мјесеца захватили пожари.



Више од 100 објеката је у потпуности уништено, док их је 300 оштећено. Један спасилац није могао сакрити сузе када је пронашао двогодишњу дјевојчицу испод рушевина, која је превезена у болницу због повреде кука.

''Не знам како је преживјела'', рекао је спасилац Беркли Џонсон за америчке медије. И његова кућа је уништена.

''Киша је падала сат времена, а онда је кућа једноставно нестала'', додао је он.



Прва велика олуја ове сезоне донијела је већем дијелу Калифорније јаке вјетрове и олујно невријеме, а рекордне кишне падавине забиљежене су у заливској области Сан Франциска.

Метеоролози су издали упозорења на поплаве и прогнозирали да би талас хладноће с јаким вјетровима могао да донесе Лос Анђелесу већу количину кише него што је пало у протеклих десет мјесеци укупно.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар