Ко потпирује Амфилохија?!

Стручњак и професор безбједности Дарко Трифуновић је, за Радио Црне Горе, оцијенио да је Митрополит Амфилохије Радовић изјавама о политици Александра Вучића у вези Косова починио кривично дјело.

Регион 10.01.2018 | 21:02
Ко потпирује Амфилохија?!
"Потпуно је непримјерено да неко ко се бави црквеним и духовним стварима излази ван тог оквира и улази у поље политичке битке. Давајући изјаве да је премијер Србије издајник, Амфилохије чини и кривично дјело - угрожавање безбједности изабраног лица, што је квалификовано дјело", тврди Трифуновић.

На потезу је, каже Трифуновић, Тужилаштво Црне Горе, које мора да узме изјаву од Амфилохија, како би утврдили да ли у његовим тврдњама има кривичне одговорности.

"Митрополит црногорско-приморски као да не зна да када стављате мету на главу предсједника једне државе угрожавате његову безбједност", објаснио је Трифуновић за Радио Црне Горе.

Професор Труфуновић сматра да се Амфилохијеви поступци уклапају у једну ширу слику рушења и паљења Балкана, по наређењу директно из Москве.

Трифуновић наводи како Амфилохије покушава да поремети односе Црне Горе и Србије, и да у томе није сам.

Трифуновић је, коментаришући писања појединих медија у Србији да је Амфилохије напао политику Вучића по налогу лидера ДПС-а Мила Ђукановића, оцијенио да је јасно је да је на снази замјена теза.

"Добро се зна који поданички вјетрови дувају и мотивишу те медије, односно митрополита Амфилохија. Жалосно је што се црква употребљава на тај начин и што се манипулише дијелом вјерника", констатовао је професор Трифуновић.

Он каже да су његове тврдње утемељене на изјавама патријарха Иринеја, те да су тврдње митрополита Амфилохија на једној, а патријарха СПЦ Иринеја на другој страни и да таква ситуација неће моћи дуго да траје.

(Радио Црне Горе)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

радовиц

10.01.2018 20:48

Стацес цовек остаријо није висе за посла кои обавља требага пензијонисат он да зна старади неби исо оном лицемеру на ноге у ватикан светице сава њега да казни изда цркву и гура све србе папи у крило тоје веци грех радовица видите ста ради по острогу даје паметан неби то радијо срам га било мантије коју носи бољеби било да узме од папе бискупску мантију и прстен бискупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

10.01.2018 21:13

Прво, овај сајт никада и нико неписменији од тебе посјетио није. Друго, Амфилохије има право, као велики патриота и Србин који је помогао / а и данас помаже! / многим нашим људима на Косову, да изнесе свој став и мишљење, без обзира што је свештено лице. Треће, ја вјерујем у то да он никада издати неће, а за, у тексту поменуте /укључујући и Трифуновића!/, нисам ни близу сигуран. Живи били и дочекали! Поздрав за великог и мудрог човјека митрополита Амфилохија.

Name

Бајкер

10.01.2018 22:11

Одма сазват савјет за националну безбедност као и кад је Бакир рекао Да или мозда

Name

Ре Радовиц

11.01.2018 10:31

Стварно си неписмен ал добро!! А сто се тиче овог Трифуновица слушам га 15-стаг година и колико је човјек ревидиро своје ставове за неповјероват је.сада му је Путин лопов криминалац омаловажава руску улогу у 2 свјетско рату

Name

???

11.01.2018 12:12

Нажалост,црквени,,великодостојници,,дубоко су загазили у политику??? Било би много боље да не завађају народ и баве се оним за шта су постављени!!!

Name

Дража

11.01.2018 15:57

Ко ти даде оловку, таквом неписменом!? Држи се ти мотике, боље ће ти бити..вјеруј.

Name

глас народа

10.01.2018 20:53

Још једна поштењачина који ради за америчке интересе. Питање за "стручњака" јел човијек не смије да каже своје мишљење? Човијек рекао истину па сад многима стао на жуљ. Јел то та демократија да се говори само оно што амери хоће да чују и да се народ лаже?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

10.01.2018 21:11

Ниси у праву кад кажеш да ради за Америчке интересе,он ради за паре, па ко више плати.Кад га престану да плачају онда он прича против њих па ако има ко да плаги за тај хир, онда плати. Некад се наплати, некад се свети, а некад и рекламира неби ли кога преварио. Далеко је његова прича о интереса народа...

Name

Доста бре!

10.01.2018 21:14

За све су нам криви ”Амери”. Јесул Амери одсјекли главу карадјордју? Убили Александра Обреновица? Дјиндјица? Испоруцили Младица у Хаг? Распродали све по рс и на власти дрзе Додика? Огледало нама треба а не дурбин.

Name

Ре глас

10.01.2018 22:09

Превисе се попови мјесају код нас у политику.Ко црвени су посталу.Само је њихова тацна.А није.Дакле најбоље да се дрзе цркве и етике и морала.Јер то би требала бити црква.

Name

ре доста бре

11.01.2018 06:39

Све речено.Баш тако

Name

@Доста бре!

11.01.2018 07:16

Интересантно, али све (БАШ СВЕ!) што си набројао се десило због утицаја запада (Енглеза, прије свих, а онда и Аустријанаца, Њемаца и Американаца; не причам о тим народима него о њиховој олигархији). И данас ти запад кроји судбину преко окупационих намјесника које је овдје тихо или државним ударом поставио. Запад их одржава на власти кредитима (ММФ) а задатак намјесника је да униште сваку могућност за било какав економски бољитак БиХ (или Србије) и да производе јефтину радну снагу за исти тај запад. Примјер је Предсједник Пинокијо који је на власти дошао на НАТО оклопним возилима и државним ударом, који добија кредите ММФ-а па се тиме и хвали и који врло радо испуњава услове запада (увођење акциза).

Name

рајко

10.01.2018 20:58

То јкада неко за некога казе да је издајник тзв ';ербални деликт' Па колико пута је Додик рекао за Србе - своје политицке противнике да су издајници да има сто зивота, све би их одлезо у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна..

11.01.2018 06:44

Друго је то. Додик Милорад је изнад и изван закона. Народ му дао мандат да млати.

Name

055

10.01.2018 20:59

Галијасевицовај,Цераниц,Лазански и друлате ли млате,забрана јавног наступа у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

10.01.2018 21:03

Истина увјек боли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

10.01.2018 21:16

Док год се вјерске водје мјесају у политику и Дрзаву,на овим просторима неце бити мира ни просперитета.Док Народ нема посла,а јос мало и хљеба,вјерски вјеродостојници се бахате у изобиљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макарије

10.01.2018 21:34

Црква је као и партија уредјена,неплаца се порез,ако додје до афере неког бозијег слуге високог ранга,склоне га у другу епархију или пензија.После Патријарха Павла кренуло се путем велике невоље и мале Политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

10.01.2018 21:40

Укратко: КиМ је окупирано, ако је тако зашто РЕЖИМ то не каже, боји се да не изгуби изборе! Истина боли господо подрепи западни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qw

10.01.2018 22:55

ДОСТА ЈЕ ВИСЕ РАСКОЛА У СРПСКОМ НАРОДУ ГДЈЕ СУ КРИВЦИ РУСИКА ИЛИ АМЕРИЧКА ЛИНИЈА.НОВО ДОБА ЈЕ ГЕОПОЛИТИКЕ.ДРЗАВИ СВАКОЈ СЕ МОРА ВРАТИТИ УДАРАЦ ОД ЦРКВЕ,А КОНКРЕТНО СРБИЈИ.НАЈМИНОРНИЈИ СКУП МОРА ОТВОРИТИ СВЕСТЕНИК,А КАДА ЗАСЈЕДА СВЕТИ СИНОД НИКО ОД ПОЛИТИЦАРА НЕ СМИЈЕ ПРИЋИ.СВАКИ ВЛАДИКА,МИТРОПОЛИТ,ПАТРИЈАХ ЖИВЕ НАЈРАСКОСНИЈИ ЖИВОТ, ПРОДАЈУ ЦРКВЕНУ ЗЕМЉУ И У СВАКОЈ СУ КРИМИНАЛНОЈ РАДЊИ.КОМЕ ПЛАЦАЈУ ПОРЕЗ.КАКО СУ ПОСТА ЛИ ПОЛИТИЧАРИ ЦРКВЕ ПРЕТВОРИСЕ У РУИНЕ,У ШТАБОВИМА СУ ПОЛИТИЧКИ СТРАНАКА И УМЈЕСТО ИСПОВЈЕДИ И ПРИЦЕСЦА ВОДЕ ПОЛИТИЦКО УЈЕДИЊЕЊЕ. ШТА СУ ВИШЕ НАВАЛИЛИ У Б.ЛУКУ И ДОДИКА КАО ДА МИ ОСТАЛИ НИСМО СРБИ ПРЕКО ДРИНЕ. ЗАТВОРИТИ ИХ СВЕ ИЗА МАНАСТИРСКИХ ВРАТА И РАДЕ СВОЈ ДУХОВНИ ПОСАО, А КО НЕЦЕ РАСЦИНИТИ.

Name

Влстко

11.01.2018 05:53

КиМ је бре одузето и у догледни време изгубљено.Косово ће се морати оризнати ско се иде у ЕУ.То је један од услова.То Вучић зна али не сме да каже,због избора

Name

Ацо

10.01.2018 22:55

Сто неприцас Дарко о измисљеном дрзавном удару у ЦГ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

10.01.2018 23:34

Ево га још један “експерт”...а гдје си фрајеру да питаш за рад Пореске управе, УИО, Рафинерије или Алумине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

11.01.2018 06:57

Ко плаћа овог стручњака?

Name

ХОС

11.01.2018 04:55

Вецих блебана од Срба на земаљској кугли нема,ста год по занимању били или радили,политика им је на првом мјесту,односно оно од цега се не зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

11.01.2018 06:23

Кад се религија мјеса у политику резулт је ста се издесавало 90тих у СФРЈ и то небитна која и даље десава у СРБ БИХ ЦРО нај веци хускас ратова... Где је православна црква католицка црква или ислмаска заједница отворила градску кухињу за народ кој нема хљеба да једе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атеиста

11.01.2018 06:51

Политичари су вјерске поглавице увеле у политику. И уводе на велика врата. И добре су им док наводе воду на њихов млин, док ударају у њихове таламбасе, док свирају по њиховим нотама. А када искораче из тих штранги, онда је невоља и кукњава. Религију треба сјавити у цркве/џамије и врата за њима замандалити на вијек вијекова. Коме треба наћи ће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само онај горе зна.

11.01.2018 18:48

Владика Амфилохије је поштен и свом народу одан свештеник.Ови квази аналитичари скацу одмах на миг Великих Водја и плазе свој плаћенички језик народу. На све су спремни само је питање ко је владар и ко плаца.Галијасевицу гдје си цовецуљак? Шта је с тобом? Нема уплате или си се разболио,недај боже.Добио си замјену, ево их искачу и из фрижидера,љубе скуте владарима,лају на сва уста.И ова гњида из БГ постаје грлат,легле паре изгледа. За све вас је Амфилохије громада људска,душа православна. Народ вјерујуци зна и види шта сте у стању урадити ономе ко дирне “ВОДЈУ” Али немате ви муда која има народ,немате ви образа да би вас било ко слушао а још недај боже пратио.

ОДГОВОРИТЕ